Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι τουρκικές πλωτές γέφυρες στον Έβρο η νέα απειλή

12.02.2014 | 00:13
Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Νέο οπλικό σύστημα  - που ''κοιτάει'' προς τον Εβρο - απέκτησε η Τουρκία!  Πρόκειται για  το τουρκικής κατασκευής σύστημα πλωτής γέφυρας Samur που έχουν σχεδιάσει Τούρκοι μηχανικοί,  και το οποίο , όπως μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση, <<θεωρείται το πιο προηγμένο στον κόσμο>>.

Όπως ειπώθηκε στο πλαίσιο της συνεχούς προπαγάνδας ,χάρη στο Samur τα υδάτινα κωλύματα δεν αποτελούν πια εμπόδιο για τον Τουρκικό Στρατό.
Το αμφίβιο σύστημα έχει την ικανότητα να κινείται στο νερό με το φορτίο που μεταφέρει αλλά και στην ξηρά.Το Samur μετατρέπεται σε πλωτή γέφυρα αλλά λειτουργεί και σαν αμφίβιο όχημα όταν επιχειρησιακά κριθεί αναγκαίο, αναφέρουν οι Τουρκοι.

Το σύστημα έχει μήκος 13 μέτρα και βάρος 36 τόνους. Μπορεί να μεταφέρει ένα άρμα μάχης στην απέναντι όχθη. Κατά τους σχεδιαστές πολλές μονάδες Samur μπορούν να ενωθούν και να δημιουργήσουν μια πλωτή γέφυρα μεγάλου μήκους.

Η καμπίνα του χειριστή του συστήματος είναι θωρακισμένη με αλεξίσφαιρα τζάμια και διαθέτει χημική, βιολογική, ραδιολογική και πυρηνική προστασία.Το Samur  είναι εξοπλισμένο επίσης και με κάμερες νυχτερινής όρασης.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ