Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Τούρκοι συλλυπούνται αλλά δεν χρησιμοποιούν τη λέξη γενοκτονία για τους Αρμένιους

27.04.2014 | 00:09
Την ώρα που ο Τουρκος Υπουργός Εξωτερικών επιχειρεί να δώσει έμφαση στο μήνυμα συγνώμης του Πρωθυπουργού του για την Γενοκτονία των Αρμενιωνν - που όμως δεν αναγνωρίζει -  διοργανώθηκαν εκδηλώσεις Μνήμης για όσους έχασαν τη ζωή τους το  1915, μπροστά στο γαλλικό Προξενείο, στην Κωνσταντινούπολη. Μεταξύ των συμμετεχόντων, ήταν και η σύζυγος του Αρμένιου δολοφονημένου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ. 

Ο κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, σε εκπομπή του NTV μίλησε για το μήνυμα του Πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με τα <<γεγονότα του 1915>>, αποφεύγοντας όπως ο διάβολος το λιβάνι να μιλήσει για Γενοκτονία 1.000.000 Αρμένιων. Ο κ.Νταβούτογλου  είδε  θετικές αντιδράσεις στο μήνυμα, και συμπλήρωσε ότι πιστεύει ότι «έφθασαν το στόχο τους».   

«Γνωρίζω ότι ήταν μια απόφαση που ξάφνιασε πολλούς, τέτοια δήλωση δεν την περίμενε κανείς. Αλλά αν κάποιος δει τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, τις αποφάσεις της Μεγάλης τουρκικής Εθνοσυνέλευσης το 2005 θα μπορούσε να προϊδεαστεί. Τα εθνικά μας θέματα μπορούμε να τα υπερασπιστούμε σε μια διεθνή γλώσσα. Μία γλώσσα που απευθύνεται στην ψυχή και στο μυαλό των ανθρώπων. Με δίκαιη μνήμη εκφράσαμε μια νέα ιστορική κατεύθυνση», είπε και απέθυγε να σχολιάσει ότι επισήμως οι ίδιοι οι αρμένιοι είπαν ότι είναι προπάγανδα και επανάληψη της ίδιας πολιτικής με σημερινά μεσα...  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ