Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι τρεις όροι του Πούτιν στον Ερντογάν: "Συγγνώμη,τιμωρία και αποζημίωση"

14.12.2015 | 17:17
“Συγγνώμη ,τιμωρία των δολοφόνων και αποζημίωση” είναι οι τρεις όροι που θέτει η Μόσχα στην Άγκυρα για να “αρχίσει η ομαλοποίηση των σχέσεων”. Με άλλα λόγια η Ρωσία κάνει ότι μπορεί για να αποφύγει την αποκλιμάκωση της έντασης που έχει προκληθεί με την Τουρκία.

Τους όρους αυτούς έθεσε ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ.

«Αν οι απαιτήσεις μας δεν ικανοποιηθούν οποιαδήποτε άλλη κίνηση δεν έχει νόημα», είπε ο Καρλόφ, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ.

Ο Ρώσος πρέσβης Αντρέϊ Καρλόφ έθεσε το θέμα του δολοφόνου του Ρώσου πιλότου, τον οποίο η Μόσχα έχει “ταυτοποιήσει”. Είναι ο Αλπασλάν Τσελίκ. «Ο Τσελίκ είναι αυτός που σκότωσε τον πιλότο μας. Το έκανε μάλιστα μπροστά στην κάμερα και έκανε και δηλώσεις και έδειξε και το αλεξίπτωτο του πιλότου», είπε ο Καρλόφ και πρόσθεσε πως ο πατέρας του Τσελίκ ήταν δήμαρχος σε τουρκική πόλη.

«Είναι εύκολο να αποκαλυφθεί ο επικεφαλής των ληστών που έκανε τη δήλωση για τον πιλότο μας, ο οποίος είναι Τούρκος και όχι Σύρος», κατέληξε.

Προφανώς η κίνηση να τεθούν αυτοί οι όροι έχει ως στόχο να παραουσιαστεί η Μόσχα ως διαλλακτική από την στιγμή που είναι βέβαιο ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να δεχτεί αυτούς τους όρους. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ