Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Τσάμηδες συνεχίζουν να προκαλούν την Ελλάδα! Εκδήλωση σε αλβανικό πανεπιστήμιο

08.11.2015 | 22:41
Οι Τσάμηδες επιμένουν να προκαλούν.

Σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα SHQIP, πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Πανεπιστημίου του Ελμπασάν, τελετή για τα 80 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή Bilal Xhaferri, την οποία διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Σύλλογο «Τσαμουριά».

Στην τελετή συμμετείχαν, καθηγητές, μελετητές, φίλοι και συνάδελφοι του ποιητή καθώς και φοιτητές. Επίσης παρευρέθηκε και ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων PDIU, βουλευτής Tahir Muhedini ο οποίος δήλωσε: «Πέρασαν 25 χρόνια από τότε που εγκαταστάθηκε το δημοκρατικό πολίτευμα στη χώρα και πιστεύω ότι και εσείς έχετε ακούσει τους πολιτικούς μας να λένε ότι έχουμε καλές σχέσεις με την Ελλάδα. Εγώ διαρκώς έχω τονίσει, και στην Αλβανία αλλά και στο εξωτερικό, ότι δεν υπάρχει λόγος, οι πολιτικοί να κάνουν τέτοιες δηλώσεις για καλές σχέσεις. Πώς μπορεί να έχουμε καλές σχέσεις με μια χώρα, η οποία διατηρεί σε ισχύ το νόμο του εμπολέμου με την Αλβανία; Το Ψήφισμα της Ελληνικής Βουλής για το Τσάμικο ( το οποίο δεν έχει ψηφιστεί από τη Βουλή) θα πρέπει να ενσωματωθεί στην πολιτική ατζέντα του ΥΠ.ΕΞ και να συζητηθεί με σκοπό την επίλυσή του» .
Ο Muhedini, δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα, χρησιμοποιεί το νόμο του εμπολέμου για να εμποδίσει την Αλβανία στην πορεία της προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ