Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι τζιχαντιστές εκτελούν Ιρακινούς "κατάσκοπους"! ΦΩΤΟ

06.01.2015 | 13:02
Το Ισλαμικό Κράτος εχει δημοσιεύσει φωτογραφίες απο βίντεο που σύμφωνα με τα ΜΜΕ των τζιχαντιστών, θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες, οι οποίες δείχνουν την εκτέλεση οκτώ ιρακινών αξιωματικών της αστυνομίας που κατηγορούνται για κατασκοπεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
Με τίτλο «Η Ημέρα της Κρίσης», οι φωτογραφίες δείχνουν οκτώ Ιρακινούς ντυμένους με πορτοκαλί στολές στυλ Γκουαντάναμο.

Πίσω τους ειναι οι διαβόητες δυνάμεις ασφαλείας του Ισλαμικού Κράτους, που εχουν γίνει γνωστές για τις μαζικές δημόσιες εκτλέσεις.
Πολλά από τα θύματα που κατονομάζονται στις λεζάντες φαίνεται να έχουν περάσει από συνέντευξη για το βίντεο καθώς μπορούμε να διακρίνουμε μικρόφωνα.

Ο αρχηγός της ομάδας ονομάζεται Hossam Salah Bnosh. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Ισλαμικού Κράτους ο Bnosh και επτά άλλοι αστυνομικοί ασπάστηκαν το σουνιτικό Ισλάμ και εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος.
Ωστόσο, από τη στιγμή που είχαν εισχωρήσει στις δυνάμεις ασφαλείας του ισλαμικού κράτους, άρχισαν να κατασκοπεύουν κρυφά για την ιρακινή κυβέρνηση.Η ομάδα κατηγορείται για παροχή πληροφοριών στην ιρακινή κυβέρνηση, και προς τον υπο των ΗΠΑ Συνασπισμό, καθώς σύμφωνα πάντα με το Ισλαμικό Κράτος οι ιρακινοί προσδιόριζαν και κατάλληλους στόχους για αεροπορικές επιθέσεις.
Ο Ahmad Basil Ramadan, ένας νεαρός ιρακινός, κατηγορήθηκε για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τη θέση σπιτιών των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Ένας άλλος κρατούμενος με μικρόφωνο, με το ονομα Marwa Habib Said, ο οποίος φέρεται να εντάχθηκε και αυτος στις δυνάμεις ασφαλείας του ισλαμικού κράτους, αλλά τον έπιασαν τελικα να παρέχει πληροφορίες στην ιρακινή κυβέρνηση για πιθανούς στόχους.Οι φωτογραφίες δείχνουν πώς οι οκτώ κρατούμενοι είχαν δεμένα τα μάτια και οδηγήθηκαν κατά μήκος της άκρης του ποταμού, πιθανότατα του Ευφράτη.
Τα χέρια τους ειναι πίσω απο την πλάτη με χειροπέδες και ο κάθε μαχητής του ισλαμικού κράτους φαίνεται να κρατάει το λαιμό του θύματος του καθώς το οδηγεί προς τον θάνατο

Φαίνεται οτι τους έχουν πάει σε ήσυχη περιοχή μακριά απο την πόλη, πιθανώς κατω απο μια γέφυρα αυτοκινητόδρομου κοντα σε ποταμό. Αναγκασμένοι να γονατίσουν και χωρίς την δυνατοτητα της όρασης οι κρατούμενοι περιμένουν καθώς ο κάθε στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους στοχεύει.
Ο κάθε κρατούμενος εκτελείται με μία μόνο σφαίρα στο κεφάλι. Στη συνέχεια, οι δυνάμεις ασφαλείας ποζάρουν σε μια ομαδική φωτογραφία, δείχνοντας τα πιστόλια τους στη βιντεοκάμερα.

Αργά χθες ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χαϊντάρ αλ Αμπάντι κάλεσε τις φυλές της χώρας να ξεσηκωθούν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ένδειξη της σημασίας που τους αποδίδει η Βαγδάτη στον αγώνα της εναντίον των τζιχαντιστών. "Η εξέγερση των φυλών είναι αναγκαία για να απαλλάξουμε την ιρακινή κοινωνία από αυτόν τον εχθρό" είπε ο Αμπάντι μιλώντας στον Σουχάιμπ αλ Ράουι, τον νέο κυβερνήτη της Αλ Άνμπαρ, μιας επαρχίας που ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από τους τζιχαντιστές του ΙΚ.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Αμπάντι τόνισε ότι "είναι σημαντικό οι φυλές και οι ηγέτες της επαρχίας να συμμετάσχουν στην απελευθέρωση των ζωνών που ελέγχονται από τρομοκρατικές οργανώσεις".

Η ακραία σουνιτική οργάνωση κατέλαβε το 2014 πολλές περιοχές στο Ιράκ, στα βόρεια αλλά και στα σύνορα με τη Συρία. Η στήριξη των ισχυρών σουνιτικών φυλών θεωρείται απαραίτητη για να ηττηθούν οι τζιχαντιστές. Μέλη των φυλών που εκπαιδεύονται πλέον από τη Βαγδάτη έχουν παίξει σημαντικό ρόλο εμποδίζοντας την οργάνωση να καταλάβει εξ ολοκλήρου την Αλ Άνμπαρ.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ, που υποχώρησαν άτακτα όταν προέλασε το ΙΚ, τον περασμένο Ιούνιο, ανακτούν σταδιακά ορισμένα εδάφη, με τη βοήθεια των αεροπορικών βομβαρδισμών της διεθνούς συμμαχίας της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ.
Το τελευταίο διάστημα ο Αμπάντι έχει πολλαπλασιάσει τις επαφές του με τα ηγετικά στελέχη της σουνιτικής μειονότητας του Ιράκ, που αισθανόταν αποκλεισμένη την εποχή της διακυβέρνησης του προκατόχου του, Νούρι αλ Μάλικι.

Πηγή - Daily Mail/ΑΠΕ
Μετάφραση/Επιμέλεια - OnAlert.gr 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ