Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι τζιχαντιστές κατέρριψαν συριακό πολεμικό αεροσκάφος - ΦΩΤΟ

16.09.2014 | 12:37
Οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους κατέρριψαν σήμερα συριακό πολεμικό αεροσκάφος επάνω από τη Ράκα, επιχειρησιακή και διοικητική τους βάση στη Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Οι μαχητές του ΙΚ έβαλαν κατά συριακού πολεμικού αεροσκάφους, το οποίο συνετρίβη. Πρόκειται για το πρώτο αεροσκάφος που καταρρίπτεται από την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών του συριακού καθεστώτος τον Ιούλιο και από την εγκαθίδρυση του χαλιφάτου, τον Ιούνιο", ανακοίνωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν διευκρινίζοντας ότι το αεροσκάφος εβλήθη καθώς πραγματοποιούσε επίθεση στη Ράκα και κατέπεσε σε κατοικία της πόλης προκαλώντας θανάτους και τραυματισμούς.


Αμέσως εμφανίσθηκαν σε λογαριασμούς τζιχαντιστών στο Twitter μηνύματα όπως "συγχαρητήρια στα λιοντάρια του Ισλαμικού Κράτους", "Ο Θεός είναι μεγάλος", "Ευχαριστούμε τον Θεό, επιβεβαιώθηκε ότι πολεμικό αεροσκάφος κατερρίφθη επάνω από τη πόλη της Ράκα".Οι φωτογραφίες ειναι απο μέλος του Ισλαμικού Κράτους στο Twitter

Οι συριακές αεροπορικές δυνάμεις πραγματοποιούν σχεδόν καθημερινές επιδρομές κατά των περιοχών της Συρίας που ελέγχονται από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι πιθανόν οι αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις να επεκτείνουν τις επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής για την εξουδετέρωση των δυνάμεων των τζιχαντιστών.

Όμως οι ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης έχουν αποκλείσει την ιδέα να συνεργαστούν με τη Δαμασκό στον αγώνα τους κατά του Ισλαμικού Κράτους που έχει καταλάβει μεγάλες εκτάσεις τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία. Οι δυτικές κυβερνήσεις θεωρούν τον Άσαντ ως μέρος του προβλήματος και επιμένουν ότι θα πρέπει να αποχωρήσει από την εξουσία.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ιράκ ενημέρωσε σήμερα τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ για τις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να αντιμετωπιστεί το Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσαν τα συριακά μέσα ενημέρωσης. Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια τέτοια συνάντηση αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εξαπέλυσαν αεροπορικά πλήγματα εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης στο έδαφος του Ιράκ.  Ο Φάλεχ αλ Φάγιαντ, ο Ιρακινός αξιωματούχος παρουσίασε στον Άσαντ "τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράκ και τις προσπάθειες που καταβάλλουν η ιρακινή κυβέρνηση και ο λαός για να αντιμετωπίσουν τους τρομοκράτες" μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana. Στη συνάντηση αυτή επισημάνθηκε ότι είναι σημαντικό "να ενισχυθεί η συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ των δύο αδελφών χωρών στο πεδίο της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας που πλήττει τη Συρία και το Ιράκ και απειλεί την περιοχή και τον κόσμο", πρόσθεσε το πρακτορείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν την πρώτη αεροπορική επιδρομή κατά του Ισλαμικού Κράτους

Απο που προέρχονται οι ξένοι τζιχαντίστες στη Συρία;

Η Ρωσία δεν συμφωνεί με το σχέδιο Ομπάμα για την Συρία 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ