Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ΗΠΑ "εκτέλεσαν" τον μασκοφόρο τζιχαντιστή που αποκεφάλιζε ομήρους; Πως τον εντόπισαν

13.11.2015 | 11:38
 
Πρώτη Δημοσίευση - 2015-11-13 06:38:08
Τελευταία Ενημέρωση - 2015-11-13 11:38:08

Δεν ειναι ακόμη σίγουρο εαν οι ΗΠΑ εκτέλεσαν τον βρετανό τζιχαντιστή. 
 
Ο "Βρετανός" αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους που σκοτώθηκε κατά τους αμερικανικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Ράκα της βόρειας Συρίας μαζί με τρεις άλλους ξένους τζιχαντιστές του ΙΚ δεν είναι βέβαιο ότι ήταν ο γνωστός ως "Jihadi John", σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 
Το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε πριν από λίγο την είδηση για τον θάνατο του Βρετανού τζιχαντιστή χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει αν πρόκειται για τον διαβόητο δήμιο. Νωρίτερα, αμερικανός αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι από αεροπορική επίθεση στην περιοχή ενδεχομένως να σκοτώθηκε ο "Jihadi John".
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην ίδια επίθεση σκοτώθηκαν τρεις ακόμη ξένοι τζιχαντιστές του ΙΚ.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Π.Κουκ ανακοίνωσε ότι μη επανδρωμένο αεροσκάφος έκανε επίθεση στα περιχωρα της πόλης Ράκα, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες βρισκόταν ο Mohamend Emwazi.Αυτο είναι το όνομα του μασκοφόρου δήμιου.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ανακοίνωσε την επίθεση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους .

Ο “Jihadi John”, όπως είναι γνωστός είναι μέλος  του Ισλαμικού Κράτους .

Ο Εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Πίτερ Κουκ, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει εάν ο Μοχάμεντ Εμουάζι, σκοτώθηκε κατά την επιδρομή. “Αποτιμούμε τα αποτελέσματα της νυκτερινής επιχείρησης και θα δώσουμε τη δημοσιότητα επιπλέον πληροροφίες…”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου.

“Ο Εμουάζι, βρετανός πολίτης, εμφανίσθηκε στα βίντεο που δείχνουν τις δολοφονίες των αμερικανών δημοσιογράφων Στίβεν Σότλοφ και Τζέιμς Φόλεϊ, του εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση Αμπντούλ-Ραχμάν Κάσιγκ, βρετανών μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων Ντέιβιντ Χέινς και Αλαν Χένινγκ, του ιάπωνα δημοσιογράφου Κένζι Γκότο και ορισμένων άλλων ομήρων”, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Ο Μοχάμεντ Εμουάζι, προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Λονδίνο, γεννήθηκε στο Κουβέιτ, σε απάτριδα οικογένεια με καταγωγή από το Ιράκ. Οι γονείς του εγκαταστάθηκαν στη Βρετανία το 1993, αφού έχασαν κάθε ελπίδα να λάβουν υπηκοότητα στο Κουβέιτ.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ