Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ΗΠΑ στηρίζουν Ελλάδα-Θερμή δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά από τις εκλογές

27.01.2015 | 07:08

Οι ΗΠΑ στηρίζουν Ελλάδα. Με δήλωσή της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι συνεχάρη τον ΣΥΡΙΖΑ και τον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική τους νίκη .Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ προσβλέπουν σε συνεργασία με την νέα κυβέρνηση και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα “είναι μια ιστορική φίλος και σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών”.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι “οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις και τις διεθνείς προσπάθειες για την προώθηση της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας. Το ενδιαφέρον των ΗΠΑ ήταν και παραμένει να βγει η Ελλάδα από την παρατεταμένη οικονομική κρίση ισχυρότερη και πιο σταθερή».
Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Ψάκι υπογράμμισε ότι «οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν καταστήσει σαφές ότι θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, σεβόμενη τη δέσμευσή της για μεταρρυθμίσεις. Και οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις προσπάθειες αυτές», όπως επεσήμανε.


Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επεσήμανε ακόμη ότι οι ΗΠΑ παραμένουν σε τακτική επαφή με το ΔΝΤ και με Ευρωπαίους ηγέτες σχετικά με τα αναγκαία μέτρα “για τη διασφάλιση της προόδου ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει στην οικονομική ανάκαμψη, η οποία απαίτησε μεγάλες θυσίες από τον ελληνικό λαό».

Τέλος, τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό πρόγραμμα προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομία είναι έτοιμη για την αναζωογόνηση της ανάπτυξης, αλλά παραμένουν ακόμη πολλές προκλήσεις. Έτσι, σε αυτό το σημείο, είμαστε σε επαφή με τους Ευρωπαίους ομολόγους μας, με το ΔΝΤ και θα δούμε τι θα γίνει από εκεί».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ