Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ΗΠΑ "τα βρίσκουν" με την Κούβα! Αναμένονται δηλώσεις Ομπάμα για την "εξομάλυνση"

17.12.2014 | 17:30

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα αναμένεται από ώρα σ΄ ώρα να ανακοινώσει “μέτρα εξομάλυνσης των σχέσεων ΗΠΑ-Κούβας”, που περιλαμβάνουν ακόμη και την επανελειτουργία της αμερικανικής πρεσβείας στην Αβάνα!

Οι ανακοινώσει έπονται της απελευθέρωσης του αμερικανού κρατούμενου Alan Gross μετά από πέντε χρόνια στη φυλακή.Η απελευθέρωση εντάσσεται σ΄ ένα πρόγραμμα ανταλλαγής κρατουμένων.


Στο πλαίσιο της επαναπροσέγγισης, ΗΠΑ -Κούβας θα αρχίσουν συνομιλίες για την εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν το άνοιγμα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αβάνα κατά τους επόμενους μήνες, όπως αναφέρει το Associated Press , επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα αναμένεται να προβεί σε δήλωση σχετικά με την Κούβα. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο έχει προγραμματίσει να απευθυνθεί στους πολίτες μέσω της κρατικής τηλεόρασης της Κούβας .Οι Ηνωμένες μέλος έχει διατηρήσει ενεργές διάφορες κυρώσεις σε βάρος της Κούβας για περισσότερο από 50 χρόνια!

Οι δύο χώρες δεν έχουν πλήρεις διπλωματικές σχέσεις. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ