Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Οι "χρήσιμοι ηλίθιοι" οι "χρήσιμοι δημοσιογράφοι" το εφάπαξ και ο Βρούτσης!

07.08.2014 | 00:19

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Υπάρχουν ως γνωστόν οι “χρήσιμοι ηλίθιοι”. Υπάρχουν όμως και οι “χρήσιμοι δημοσιογράφοι”. Τους οποίους από τη μία πολλές φορές δικαιολογημένα τους βάζει στα “εξι μέτρα” η κοινή γνώμη και από την άλλη οι εκάστοτε “κυβερνητικοί” τους χρησιμοποιούν όπως τους βολεύει.

Σε κάθε λάθος ή δήθεν λάθος έχουν έτοιμη την δικαιολογία: “Παραπληροφόρηση”, “δεν κατάλαβαν καλά οι δημοσιογράφοι” κι άλλα σχετικά.

Τελευταίο παράδειγμα ο υπουργός Εργασίας ο κ.Βρούτσης ο οποίος αφού επί μία εβδομάδα άφησε ΕΔ και σώματα ασφαλείας να “φλέγονται” βγήκε στη Βουλή και απέδωσε όλο το θόρυβο σε “υφέρπουσα παραπληροφόρηση”!

Δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι ανάμεσά μας υπάρχουν και επίδοξοι …Ισαάκ Ασίμοφ και Αγκάθα Κρίστι,αλλά είναι οι λίγοι και γνωστοί ακόμη και σ΄ αυτούς που τους διαβάζουν και τους ακούν μάλλον για λόγους…ψυχαγωγίας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων θα πρέπει να ξέρει ο κ.Βρούτσης δεν ξυπνάμε το πρωί με την έννοια τι “δράκο” θα βρούμε για να γράψουμε. Κάποιοι μας λένε αυτά που γράφουμε. Και σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι πληροφορίες προέρχονται από πολύ ψηλά. Αν οι πληροφορίες δίδονται με την λογική της “σφυγμομέτρησης αντιδράσεων” είναι κυρίως θέμα αυτών που τις δίνουν και λιγότερο όσων τις δημοσιοποιούν. Υπευθυνότητα δεν πρεπει να απαιτούμε μόνο από τους δημοσιογράφους αλλά και από τους πολιτικούς. Κυρίως από τους δεύτερους.

Στην προκειμένη περίπτωση ο κ.Βρούτσης δεν έχει καμία δικαιολογία και κανένα άλλοθι. Αν κάποιοι λιμενικοί σε πρώτη φάση δεν εντόπιζαν το άρθρο 221 και δεν το προωθούσαν σε συναδέλφους τους στρατιωτικούς για να το “ερμηνεύσουν” πιθανότατα θα μας έπιανε όλους στον ύπνο ο υπουργός Εργασίας. Ο οποίος όπως παραπονούνται από το ΥΠΕΘΑ δεν είχε ενημερώσει κανένα συναρμόδιο υπουργό.

Ο θόρυβος που ξέσπασε και από τους δημοσιογράφους έβαλε προσωρινά πάγο στα κυβερνητικά σχέδια για τα ταμεία των στρατιωτικών.

Αυτά για την “υφέρπουσα παραπληροφόρηση” που επικαλέστηκε ο κ. Βρούτσης.

Γιατί “χρήσιμοι δημοσιογράφοι” μπορεί να γινόμαστε πολλές φορές χωρίς τη θέλησή μας. Μην μας περνάνε όμως και για “χρήσιμους ηλίθιους”.


Διαβάστε ακόμη:


Άτακτη υποχώρηση Βρούτση για τα ταμεία - Για όλα φταίει η "παραπληροφόρηση" λέει τώρα
"Οδηγείτε σε απαξίωση τις Ένοπλες Δυνάμεις" λέει ο Καμμένος στη Βουλή
ΔΗΜΑΡ: "Άλλο εξορθολογισμός κι άλλο διάλυση των ταμείων" 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ