Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας στα οχυρά

07.04.2013 | 18:40

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Καράμπελας, συνοδευόμενος από το Διοικητή 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ Αντιστράτηγο Χρήστο Μανωλά, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού που πραγματοποιήθηκαν στο Οχυρό «ΡΟΥΠΕΛ», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 72 ετών από τη Μάχη των Οχυρών. 
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο κ. Υφυπουργός συμμετείχε σε ειδική τελετή όπου μαζί με το Διοικητή 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ και τον Αθανάσιο Παπακωνσταντίνου, πραγματοποίησαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος την 4η Μαρτίου 1941, ανέλαβε ως Διοικητής της XIV Μεραρχίας Πεζικού, την αποστολή της υπεράσπισης των Οχυρών του τομέα Σερρών – Σιδηροκάστρου.
Η προτομή του Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Παπακωνσταντίνου είναι δωρεά του γιού του Αθανασίου, ο οποίος την προσέφερε μαζί με άλλα ιστορικά οικογενειακά κειμήλια, προκειμένου να εκτίθενται μόνιμα στο Πολεμικό Μουσείο του Οχυρού ΡΟΥΠΕΛ.

Ο Ελευσινιώτης στο ΙΣΤΙΜΠΕΗ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως στην επιμνημόσυνη δέηση, στο προσκλητήριο πεσόντων και στην κατάθεση στεφάνων που έλαβαν χώρα στο Οχυρό «ΟΧΥΡΟ» (πρώην ΙΣΤΙΜΠΕΗ) της Δράμας, για την 72η επέτειο της Μάχης των Οχυρών.
 

 

ΣΧΟΛΙΑ