Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομικός Ψυχρός Πόλεμος: απαγόρευση πτήσεων ΕΕ πάνω από τη Σιβηρία- ΒΙΝΤΕΟ

05.08.2014 | 14:51
Η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών ή απαγόρευσης της πτήσης επάνω από τη Σιβηρία για τις ευρωπαϊκές εταιρείες
Επηρεάζονται άμεσα: Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία και Νότιος Κορέα


Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει περιορισμούς ή απαγόρευση στη χρήση από τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες των αεροδιαδρόμων που περνούν επάνω από τη Σιβηρία ως απάντηση στις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ενωση στη Ρωσία για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εταιρείας Vedomosti.

Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Dobrolyot, την οποία διαχειρίζεται η Aeroflot, αναγκάσθηκε να διακόψει την περασμένη εβδομάδα όλες της τις πτήσεις μετά την ακύρωση του συμβολαίου ναύλωσης αεροσκαφών, αφού η ΕΕ επέκτεινε τις κυρώσεις και σε αυτήν την αεροπορική εταιρεία για τις πτήσεις προς την Κριμαία.

Η ενδεχόμενη επιβολή περιορισμών στις πτήσεις επάνω από το ρωσικό έδαφος συζητούνται από τα υπουργεία Εξωτερικών και Μεταφορών της Ρωσίας, δήλωσε ρωσική πηγή στην εφημερίδα.

Η ενδεχόμενη απαγόρευση δεν θα πλήξει όμως μόνο τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, όπως η Lufthansa, British Airways και Air France, αλλά και την ίδια την Aeroflot, η οποία καρπούται τα τέλη υπέρπτησης που καταβάλλουν οι αεροπορικές εταιρείες.

Δείτε πώς αυτό το μέτρο μπορεί να προκαλέσει ζημιές δις ευρώ στο βίντεο -ανάλυση του Reuters που ακολουθεί:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Πως και που τα ρωσικά "αντίμετρα" στις κυρώσεις πλήττουν Ελλάδα-Κύπρο

"Νεκρώνουν" οι ελληνικοί S 300 από τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας! 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ