Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ολοκαύτωμα: Πάμπλουτος Εβραίος δώρισε μια περιουσία στη μνήμη αυτών που του έσωσαν τη ζωή

23.11.2017 | 12:36
Ένα διαφορετικό φόρο τιμής θέλησε να αποτίσει ένας επιζώντας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στους ανθρώπους που έσωσαν τη ζωή όταν ήταν μόλις 10 ετών. Ο πάμπλουτος πλέον κ.Bernard Darty αποφάσισε να δωρίσει ένα 1 εκατομμύριο δολλάρια στους βετεράνους που επλήγησαν από τις πρόσφατες φυσικές  καταστροφές στις ΗΠΑ, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τους στρατιώτες που τον έσωσαν από το Ολοκαύτωμα...Έχουν περάσει πάνω από 7 δεκαετίες από τότε που ο κ.Bernard Darty δεν ήξερε αν θα επιζήσει από την απόβαση στη Νορμανδία. Ο Bernard Darty, ήταν μόλις 10 χρόνων όταν έχασε τη μητέρα του το 1944 κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία ήταν αιχμάλωτη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί. Ωστόσο, στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του καθώς τον βρήκαν οι  αμερικανοί στρατιώτες στην πόλη του Savigny-sur-Orge, όπου κρυβόταν. 

Σήμερα ο 83χρονος νιώθει την ανάγκη να αποτίσει ένα φόρο τιμής στους άνδρες που του έσωσαν τη ζωή. Έτσι o ίδιος και η γυναίκα του, η οποία επίσης επέζησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αποφάσισαν να κάνουν μια δωρεά σε βετεράνους οι οποίοι επλήγησαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές στις ΗΠΑ.Μιλώντας σε μια πρόσφατη συνέντευξη τύπου ο κ. Darty είπε: “Κάνω αυτή τη δωρεά γιατί θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Αμερικανούς με όλη μου την καρδιά γιατί με έσωσαν κατά τη διάρκεια του πολέμου” αναφέρεται στο site του πρόζεκτ “ Wounded Warriors Project (WPP” ) όπου έλαβε ένα μεγάλο ποσό απο τον κ. Darty για την ανακούφιση των πληγέντων βετεράνων. “ Η ευγνωμοσύνη η οποία αισθάνομαι είναι απερίγραπτη.” είπε μεταξύ άλλων.

Ακόμα, ο υπεύθυνος του πρόζεκτ Michael Linnington τόνισε ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες δωρεές που έχουν γίνει ποτέ  και ότι πραγματικά το ποσό αυτό θα βοηθήσει πάρα πολλούς βετεράνους, οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, ο Darty και η Εβραικής καταγωγής οικογένεια του έφυγαν από την Πολωνία για τη Γαλλία για να σωθούν απο τους Ναζί όταν εισέβαλαν το 1939.

Έζησε αρκετά χρόνια με διάφορες ανάδοχες οικογένειες. Ο πατέρας του αλλά και τα άλλα 4 αδέλφια του επίσης κρύβονταν με αποτέλεσμα να αναγκαστούν  να ζήσουν ξεχωριστά για πάρα πολλά χρόνια. Ο κ. Darty δεν θα ξεχάσει ποτέ τον Ιούνιο του 1944 όταν οι στρατιώτες τον έσωσαν.Mετά την απελευθέρωση του Παρισιού ο μικρός Darty κατάφερε να βρει τον πατέρα του και κάποια από τα αδέλφια του που επίσης επέζησαν.
Αφού αποφοίτησε από το λύκειο κατετάγη στον στρατό όπου και υπηρέτησε για 28 μήνες.
Όταν πια τελείωσε τη θητεία του η οικογένεια άνοιξε μα πολύ επιτυχημένη αλυσίδα με ηλεκτρονικά είδη σε όλη την Ευρώπη, η οποία τελικά επεκτάθηκε και στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για μια δουλειά από την οποία κέρδισε πολλά εκατομμύρια, μια δουλειά που δεν θα είχε καταφέρει να κάνει ποτέ αν εκείνοι οι αμερικανοί στρατιώτες δεν τον είχαν σώσει τότε...

Με πληροφορίες από http://www.dailymail.co.uk

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ