Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Δένδια σε Χίο - Ψαρά - ΦΩΤΟ

12.11.2014 | 11:01
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στην Περιοχή Ευθύνης της 96 Ανωτέρας Διοικήσεως Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) στη Χίο.

Ο κ. Δένδιας παρέστη στην πανηγυρική δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Βικτώρων, δηλαδή των μαρτύρων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου, προστατών της Χίου, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά.Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο Πεσόντων, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 102 ετών από την απελευθέρωση της Χίου.


Αμέσως μετά τη μαθητική και τη στρατιωτική παρέλαση ο κ. Δένδιας έκανε την ακόλουθη δήλωση προς τα ΜΜΕ:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα να ξεκινώ τις επισκέψεις μου στα νησιά και στις μονάδες από την Χίο. Τον μαρτυρικό τόπο που κατέβαλλε βαρύ φόρο αίματος στους αγώνες υπέρ της Ελευθερίας και στον οποίο γεννήθηκαν προσωπικότητες που από τα αρχαιότατα χρόνια επηρεάζουν την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.
Και αποτελεί επιπλέον τιμή και χαρά για εμένα να βρίσκομαι εδώ μαζί με τον φίλο μου Υφυπουργό και στενό συνεργάτη μου μέχρι πρότινος στο Υπουργείο Ανάπτυξης, κ. Νότη Μηταράκη.


Η επίσκεψή μου στην 96 ΑΔΤΕ συμπίπτει με τη συμπλήρωση 102 ετών από την απελευθέρωση του νησιού από τον οθωμανικό ζυγό στις 11 Νοεμβρίου 1912, ανήμερα της γιορτής των Αγίων Ιερομαρτύρων και Πολιούχων της Χίου, Μηνά, Βικεντίου και Βίκτωρα, όταν έγινε τότε πράξη το όραμα πολλών γενεών κατοίκων της νήσου, για την ένωση με την Μητέρα Ελλάδα.

Ενωμένοι τότε οι Έλληνες κατάφεραν στους αγώνες εκείνης της περιόδου εξαιρετικά επιτεύγματα.

Αλλά και γενικότερα, στη νεότερη Ιστορία της, η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι με ομοψυχία, ενότητα και οργάνωση μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Ειδικά, τώρα, μετά τη δοκιμασία που υφιστάμεθα από την χείριστη δημοσιονομική συγκυρία, ο ελληνικός λαός μπορεί να γίνει ξανά το παράδειγμα για όλους τους Ευρωπαϊκούς λαούς.
Σ’ αυτήν την κρίσιμη συγκυρία δεν χρειάζεται να σκεφτούμε τι έχουμε κάνει στο παρελθόν αλλά να συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε η Χώρα μας να βγει νικήτρια. Αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής ημέρας, πέρα από πεποιθήσεις, προκαταλήψεις και στερεότυπα.

Ενωμένοι, αγαπημένοι, θα βγούμε από την κρίση.

Με ψυχραιμία θα υπερασπίσουμε τα εθνικά μας δικαιώματα.

Όπως είδατε λίγο πριν στην παρέλαση, πέρασαν μπροστά μας οι δυνάμεις άμυνας του νησιού. Πρόκειται για γυναίκες και άνδρες που τιμούν την αποστολή τους στο ακέραιο και κάνουν πράξη το καθήκον τους, παραδειγματίζοντάς μας όλους.

Το έμψυχο δυναμικό, οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι η προστιθέμενη αξία του εθνικού αμυντικού μας συστήματος.

Χάρη σε αυτούς, η χώρα μας αποτελεί πυλώνα σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης στην περιοχή.

Χρόνια Πολλά, σας ευχαριστώ πολύ.»


Η επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ολοκληρώθηκε με ενημερώσεις στα στρατιωτικά φυλάκια στη Χίο και στα Ψαρά.

Σε δήλωσή του από τα Ψαρά, ο κ. Δένδιας επισήμανε τα εξής:

«Με την ευκαιρία της σημερινής μου επίσκεψης στα ηρωϊκά Ψαρά, τη γενέτειρα μιας από τiς σπουδαιότερες μορφές της Επανάστασης, του Κωνσταντίνου Κανάρη, θα ήθελα να σας συγχαρώ για το επίπεδο της εκπαίδευσης, της οργάνωσης και του ηθικού που διαπίστωσα ότι διέπει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, σε κάθε βαθμίδα της ιεραρχίας, από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη.


Το εθνικό αμυντικό σύστημα αποτελεί εγγύηση για την Εθνική Ασφάλεια και αποτελεί επίσης έναν ισχυρό μοχλό αποτροπής οποιασδήποτε απειλής. Αυτό είναι το συμπέρασμα από την επικοινωνία και τις ενημερώσεις που είχα σήμερα με τη στρατιωτική ηγεσία και τους στρατευμένους.
Οι επισκέψεις αυτές θα συνεχιστούν, ώστε να μπορέσουμε να σχηματίσουμε πλήρη εικόνα για το έργο που γίνεται που γίνεται σε κάθε κλάδο και σε κάθε μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ