Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

42 όμηροι στην Αυστραλία από τζιχαντιστές;

15.12.2014 | 07:30
Σε συναγερμό έχει τεθεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Αυστραλίας. Εδώ και τέσσερις ώρες τουλάχιστον ένας άνδρας κρατάει ομήρους περίπου 40 άτομα σε καφετέρια στο εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ.
Ο άγνωστος εισέβαλε στην καφετέρια και κατάφερε να εγκλωβίσει υπαλλήλους και πελάτες.


Τρία άτομα που κατάφεραν να διαφύγουν μίλησαν για τζιχαντιστές, ενώ οι κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων προέβαλαν εικόνες όπου ένας άγνωστος κρατάει κοντά στο παράθυρο της καφετέριας μια σημαία με ισλαμικά γράμματα.
Φαίνεται πως πρόκειται για τη σαχάντα, τη μουσουλμανική ομολογία της πίστης: "Δεν υπάρχει Θεός παρά μόνο ο Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο Προφήτης Του".

Ολόκληρη η περιοχή όπου βρίσκεται η καφετέρια, καθώς πρόκειται για το οικονομικό και εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ έχει εκκενωθεί, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι εκκενώθηκε και το αμερικανικό προξενεία,αλλά και η όπερα της πόλης υπό τον φόβο τρομοκρατικού σχεδίου επιθέσεων στην πόλη.

Ένα διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας Lindt Australia της εταιρείας υπό την ευθύνη της οποία λειτουργεί το καφέ όπου κατά πάσα πιθανότατα ισλαμιστές κρατούν ομήρους ανέφερε ότι στο κατάστημα εργάζονται περίπου 10 άνθρωποι και ότι πιθανότατα μέσα σε αυτό βρίσκονται άλλοι 30 πελάτες.Ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ, ο οποίος είχε προειδοποιήσει για σχέδια μαχητών να πλήξουν στόχους στην Αυστραλία, δήλωσε πως υπάρχουν ενδείξεις ότι η σύλληψη ομήρων στο καφέ έχει πολιτικά κίνητρα.

"Είναι ένα πολύ ανησυχητικό επεισόδιο. Μπορώ να αντιληφθώ τις ανησυχίες και τους φόβους του αυστραλιανού λαού", δήλωσε ο Άμποτ μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Καμπέρα, χωρίς να δώσει καμιά πληροφορία για την πολιορκία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

"Δεν έχουμε ακόμη επιβεβαιώσει πως πρόκειται για ένα περιστατικό το οποίο συνδέεται με την τρομοκρατία", δήλωσε ο Άντριου Σκιπιόνε. "Έχουμε μια σύλληψη ομήρων από έναν ένοπλο δράστη και διαχειριζόμαστε την κατάσταση" βάσει αυτών των παραμέτρων, δήλωσε.

"Είμαστε έτοιμοι για κλιμάκωση αν παραστεί ανάγκη", πρόσθεσε. Ωστόσο "θέλουμε να επιλύσουμε την κατάσταση με ειρηνικό τρόπο και θα κάνουμε τα πάντα για να το επιτύχουμε", υπογράμμισε.

Καταδικάζουν οι μουσουλμάνοι της Αυστραλίας

Το Αυστραλιανό Εθνικό Συμβούλιο των Ιμάμηδων, σχολιάζοντας τη σύλληψη ομήρων και την πολιορκία σήμερα σε καφέ του Σίδνεϊ, δήλωσε πως "καταδικάζει απερίφραστα αυτή την εγκληματική πράξη".

Ο Μεγάλος Μουφτής και το συμβούλιο υποσχέθηκαν "την πλήρη υποστήριξη και την αλληλεγγύη (τους) προς τα θύματα και τις οικογένειές τους" και εξέφρασαν την προσδοκία για "μια ειρηνική διευθέτηση αυτής της συμφοράς".


Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ