Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ομολογία επιβεβαίωση από Νταβούτογλου: "Εγώ διέταξα την κατάρριψη"

26.11.2015 | 10:36
Καθώς οι πληροφορίες και οι λεπτομέρειες για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους πληθαίνουν, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Νταβούτογλου παραδέχθηκε ότι αυτός έδωσε εντολή να καταρρίψουν το αεροσκάφος.

“Δεν θέλαμε να συμβεί αυτό, αλλά όλοι πρέπει να σεβαστούν το δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπιστεί τα σύνορά της”, δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Πολλές από τις τουρκικές δικαιολογίες έχουν ήδη τεθεί υπό αμφισβήτηση, δημιουργώντας αμφιβολίες ότι το περιστατικό ήταν μια απλή παρεξήγηση. Την αμφιβολία αυτή έλυσαν τα σχόλια του Νταβούτογλου την Τετάρτη, με τα οποία ανέλαβε την άμεση ευθύνη για τη κατάρριψη.

“Παρόλες τις προειδοποιήσεις, έπρεπε να καταρρίψουμε το αεροσκάφος”, δήλωσε συμφωνα με το ThinkPol. Οι τουρκικές δυνάμεις εκτέλεσαν διαταγές που έδωσα εγώ”.

Παρόλο που το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας απέδειξε με βίντεο ότι το ρωσικό αεροσκάφος δεν εισήλθε ποτέ στον τουρκικό εναέριο χώρο,οι ισχυρισμοί της Άγκυρας επιμένουν ότι έγινε παραβίαση για 17 δευτερόλεπτα.

Οι δηλώσεις Νταβούτογλου επιβεβαιώνουν τα σχόλια που έγιναν από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ νωρίτερα την Τετάρτη, γεγονός που υποδηλώνει ότι το περιστατικό ήταν προμελετημένο.
“Έχουμε σοβαρές αμφιβολίες ότι ήταν τυχαίο, μοιάζει με μια σχεδιασμένη προβοκάτσια”, είπε. "Εμείς δεν σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε έναν πόλεμο κατά της Τουρκίας, η στάση μας απέναντι στον τουρκικό λαό, δεν έχει αλλάξει. Έχουμε ερωτήσεις μόνο προς την τουρκική ηγεσία."
Σε απάντηση, οι δυτικοί σύμμαχοί της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ προέτρεψαν για ηρεμία.

ΠΗΓΗ: sputniknews.com 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ