Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όπλα λέιζερ και βαριά πυροβόλα στα αμερικανικά ΑC-130J! - ΒΙΝΤΕΟ

30.01.2015 | 13:47
Με όπλα λέιζερ σκέφτονται να εφοδιάσει η Αμερικανική αεροπορία τα αεροσκάφη gunship AC-130J που διαθέτει, όπως δήλωσε ο αντιπτέραρχος Μπράντλεϊ Χέιτχολντ, επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων της USAF.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό αντιπτέραρχο, είναι δυνατή η εγκατάσταση όπλων λέιζερ, υψηλής ενέργειας στα εν λόγω αεροσκάφη, τα οποία διαθέτουν το μέγεθος και την ισχύ να τα μεταφέρουν.(Αεροσκάφος AC-130J σε δράση)

Η USAF έχει ήδη αποφασίσει να τοποθετήσει, επίσης, πυροβόλα των 105χλστ. στο AC-130J. Ο αντιπτέραρχος είπε πως θεωρεί απαραίτητη την τοποθέτηση του πυροβόλου των 105χλστ. το οποίο θα αυξήσει κατακόρυφα τις δυνατότητες του αεροσκάφους. Χαρακτήρισε δε το πυροβόλο αυτό πιο αξιόπιστο και ακριβές όπλο και από τις έξυπνες βόμβες.

Το Πεντάγωνο έχει αποφασίσει να προχωρήσουν οι έρευνες, με ταχύ ρυθμό, ως προς την ανάπτυξη όπλων λέιζερ, υψηλής ενέργειας, ειδικά για το Αμερικανικό ναυτικό, αλλά και, σταδιακά, για τους άλλους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων.

Η USAF είχε επιχειρήσει να ξεκινήσει ένα δικό της πρόγραμμα ανάπτυξης αεροπορικών όπλων λέιζερ, το οποίο όμως διέκοψε ο πρώην υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς. Η αρχική σκέψη, πάντως, αφορούσε όπλα λέιζερ αναχαίτισης βαλλιστικών πυραύλων.

Πηγή: Military.com
Απόδοση-Επιμέλεια: On Alert


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ