Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΒΙΝΤΕΟ: όπλα που αντέχουν ακόμη και στο πέρασμα μπουλντόζας

16.06.2013 | 00:38
Η Ceska Zbrojovka (CZ) είναι η μεγαλύτερη αμυντική βιομηχανία της Τσεχίας από το 1936 και μία από τις αιτίες της εισβολής της Γερμανίας στην πρώτη κατά τη διάρκεια του Β’ ΠΠ.

Πριν από λίγες στη ΛΑΕΔ, παρουσία των Αρχηγού του ΛΣ, του Υπαρχηγού ΓΕΑ, του αναπληρωτή Πρέσβη της Τσέχικης Δημοκρατίας και στελέχη του Λιμενικού Σώματος, Ελληνικής Αστυνομίας και όλων των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων έγινε παρουσίαση νέων μοντέλων φορητού οπλισμού για αστυνομική και στρατιωτική χρήση της εταιρείας CZ, που συνεχίζει την ιστορική της παράδοση στο χώρο της αμυντικής βιομηχανίας για σχεδόν ένα αιώνα, παράγοντας συνεχώς σύγχρονα και αποτελεσματικά φορητά όπλα που αυτή τη στιγμή υπηρετούν στα διεθνή θέατρα επιχειρήσεων.

Παρουσιάστηκαν όλα τα πιστόλια, υποπολυβόλα, τυφέκια εφόδου και τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάστηκε το νέο πιστόλι χαμηλού βάρους και μεγάλης χωρητικότητας, CZ P-09 Duty.
Αίσθηση προκάλεσαν το υποπολυβόλο SCORPION EVO3 A1 διαμετρήματος 9mm, το τυφέκιο 805 BREN A1 διαμετρήματος 5,56mm και το τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή 750 S1M1 διαμετρήματος .308 WIN.

Οι δοκιμές ολοκληρώθηκαν με επιτυχία με τη συμβολή του Λιμενικού Σώματος και τον αντιπρόσωπο της CZ στην Ελλάδα, κ. Πέτρο Καλκαντζάκο.
Το πιο εντυπωσιακό πάντως είναι το πόσο ανθεκτικά είναι μερικά από τα όπλα που παρουσιάστηκνα.


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ