Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Οπλισε" το υπουργείο Ναυτιλίας κατά του λαθρεμπορίου - ΒΙΝΤΕΟ

07.05.2014 | 00:09
Με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου αλλά και της παράνομης μετανάστευσης, το υπουργείο Ναυτιλίας εξοπλίζεται με τρία κινητά οχήματα τύπου βαν με συστήματα ανίχνευσης, που θα μπορούν να μεταφέρονται ανά πάσα στιγμή σε απομακρυσμένα σημεία, ώστε να χρησιμοποιούνται είτε εκτάκτως, είτε κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε απαραίτητους ελέγχους.

Πρόκειται για προηγμένης τεχνολογίας συστήματα υπέρυθρης ανίχνευσης, που θα μπορούν να αναγνωρίζουν επίσης εκρηκτικούς μηχανισμούς, λαθραία τσιγάρα και άλλα αντικείμενα που μεταφέρονται παράνομα κατά την είσοδο ή έξοδο από τα λιμάνια της χώρας. Τα συγκεκριμένα συστήματα θα μπορούν να δημιουργούν φωτογραφικές εικόνες και να σαρώνουν επίσης το περιεχόμενο του αντικειμένου που θέλουν να ελέγξουν, είτε είναι σταθερό είτε σε κίνηση.

Σε ανακοίνωση της προμηθεύτριας εταιρείας ΟΝΕΧ SA αναφέρεται ότι «το σύστημα ZBV επιτρέπει την ταχεία και απρόσκοπτη επιτήρηση διάφορων επιλεγμένων στόχων όπως οχήματα, εμπορευματοκιβώτια, φορτία κ.α. σε ζώνες ελέγχου ασφαλείας, σε σημεία πρόσβασης κυβερνητικών χώρων υψίστης ασφαλείας, σε χώρους παρουσίας υψηλά ιστάμενων προσώπων (VIP)».

Αναφέρει «επίσης ότι το συγκεκριμένο σύστημα ZBV είναι ασφαλές σε όρους ακτινοβολίας για τους χρήστες, τους επιτηρούμενους στόχους και το περιβάλλον καθώς πληροί όλες τις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας για την ακτινοβολία».

Η παραλαβή των τριών οχημάτων, τύπου βαν, με τα κινητά συστήματα ανίχνευσης θα γίνει σε ειδική εκδήλωση αύριο, Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι στο προαύλιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου στον Πειραιά, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ.Βαρβιτσιώτη.

Δείτε στο βίντεο πως λειτουργεί το σύστημα 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ