Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέμα ωραρίου -και καταστρατήγησής του- θέτουν στρατιωτικοί

15.11.2012 | 10:14Θέμα καταστρατήγησης του ωραρίου θέτουν στρατιωτικοί της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το ζήτημα αφορά στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) και ιδίως κατά το χρονικό διάστημα κατάταξης νεοσυλλέκτων και οι στρατιωτικοί με έγγραφό τους μέσω του ΣΥΣΜΕΔ επισημαίνουν:
“Καθώς εξελίσσεται ήδη η κατάταξη των οπλιτών της 2012/ΣΤ’ ΕΣΣΟ και λαμβάνοντας υπόψιν τα πολυάριθμα αιτήματα στα οποία εκφράζεται η αγανάκτηση των μελών μας, θα επιθυμούσαμε να θίξουμε το ζήτημα της τηρήσεως του ωραρίου εργασίας.
Υπενθυμίζεται ότι έχει καθιερωθεί η 40ωρη πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία για όλο το προσωπικό του Δημοσίου, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Στο πλαίσιο της παραπάνω νομοθετικής ρύθμισης εντάσσεται και η απόφαση του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας ο οποίος τροποποίησε ανάλογα το ωράριο εργασίας για όλο το προσωπικό των Στρατιωτικών Μονάδων και Υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με την απόφαση ορίσθηκε ως ώρα έναρξης για το θερινό ωράριο εργασίας η 07:00 και ως ώρα λήξης η 15:00, ενώ για το χειμερινό ωράριο εργασίας ως ώρα έναρξης η 07:30 και ως ώρα λήξης η 15:30. Ειδικότερα για τα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Ν/Σ, με το (γ) σχετικό θεσπίστηκε από το ΓΕΣ/ΔΕΚΠ ως ώρα έναρξης η 07:00 και ως ώρα λήξης η 14:30.
Ωστόσο, κυρίως κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κατατάξεως αλλά και πέραν αυτής, οι ώρες εργασίας του προσωπικού υπερβαίνουν κατά πολύ τα ισχύοντα από τους νόμους και τις διαταγές ως προς το ωράριο εργασίας, τόσο σε ημερήσια όσο και σε εβδομαδιαία κατ’ επέκταση βάση.
Συμμεριζόμενοι τις όποιες επιχειρησιακές υποχρεώσεις του ΚΕΠΒ πιστεύουμε ότι ο σεβασμός του θεσπισμένου ωραρίου εργασίας αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα των μελών των ΕΔ, αποτελεί δε ητήρηση του, ζήτημα βαρύνουσας σημασίας για την ΕΣΠΕΣΕ.
Αναφορικά με την ως άνω καταστρατήγηση του θεσπισμένου ωραρίου εργασίας, παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε ποια η σκέψη της Διοίκησης για την εξισορρόπηση του υπολειπόμενου χρόνου ανάπαυσης που διατίθεται επ’ ωφελεία των στελεχών, καθώς επίσης και οι ενέργειες σας προκειμένου να καταβληθούν αποζημιώσεις έναντι υπερωριακής απασχόλησης στα στελέχη που τις δικαιούνται”.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ