Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ωράριο στρατιωτικών - Πρόταση για προσέλευση μία ώρα αργότερα για στρατιωτικούς γονείς

10.08.2013 | 00:01
Μια πρόταση που διευκολύνει τους στρατιωτικούς και δεν κοστίζει τίποτα. Αλλαγή του ωραρίου για τους γονείς στρατιωτικούς προτείνει η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας, με έγγραφό της προς τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς και τον επικεφαλής του ΑΤΑ.

Με έγγραφό της προτείνει να μπορούν να παρουσιάζονται στην υπηρεσία τους μία ώρα αργότερα στρατιωτικοί που αποδεδειγμένα έχουν πρόβλημα να πάνε τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία.

Το έγγραφο και η πρόταση αναλυτικά:ΠΡΟΣ   :     κ. Δκτή 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ                                  
          Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά                                 
           κ. Δκτή ΑΤΑ
          Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση

Kε. Διοικητά.
 
1.         Στα πλαίσια της μέριμνας για το προσωπικό και με αφορμή την έναρξη της σχολικής περιόδου και την οικονομική συγκυρία που διανύουμε, παρακαλούμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα να εγκριθεί-επιτραπεί στο προσωπικό των Μονάδων της ΠΕ σας, η πρωινή προσέλευση στην υπηρεσία κατά μια ώρα αργότερα τις καθημερινές, στον έναν γονέα στην περίπτωση που και οι δύο σύζυγοι είναι στρατιωτικοί ή εργάζεται αποδεδειγμένα ό άλλος/η στον ιδιωτικό τομέα ή πρόκειται για μονογονεική οικογένεια με  τέκνο/α ηλικίας έως 12 ετών. Αποτέλεσμα θα είναι να διευκολύνεται η μετάβαση του/ων τέκνου/ων σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς (ιδιωτικούς-δημοτικούς πλην ΒΝΣ ΕΔ) και στα δημοτικά σχολεία, χωρίς να αναγκάζονται τα στελέχη, λόγω του υποχρεωτικού ωραρίου εργασίας 07:00-15:00, να βρουν άλλους τρόπους μετάβασης οι οποίοι ενδεχομένως να τους επιβαρύνουν με πρόσθετα έξοδα.
 
2.         Επιπλέον σας αναφέρουμε ότι με το (α) σχετικό καθορίσθηκε σε νέα βάση το ωράριο λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, των Ο.Τ.Α. α' και β' βαθμού και των λοιπών Ν.Π.Δ.Δ. στο σύνολο της επικράτειας και κατ' επιλογή των υπαλλήλων με ώρα προσέλευσης και ώρα αποχώρησης 07:00 - 15:00, ή 07:30-15.30 ή 08:00-16:00 ή 08:30-16:30 ή 09:00-17:00. Η επιλογή του ωραρίου εργασίας γίνεται εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουνίου όπου όλοι οι υπάλληλοι δηλώνουν, στη Διεύθυνση Διοικητικού της υπηρεσίας όπου εργάζονται, το ωράριο που επιθυμούν να ακολουθήσουν.
 
3.         Η ανωτέρω ρύθμιση δεν ισχύει για τα στελέχη των Ε.Δ καθώς σύμφωνα με τη (β) σχετική απόφαση του ΥΕΘΑ καθορίστηκε η 07:00 ως ώρα έναρξης και η 15:00 ως ώρα λήξης της εργασίας του προσωπικού των Στρατιωτικών Μονάδων και Υπηρεσιών του ΥΠΕΘΑ, που εφαρμόζουν πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία σαράντα (40) ωρών. Το πραγματικό όμως ωράριο εργασίας των στελεχών υπερβαίνει κατά πολύ τις 40 ώρες με την εκτέλεση 24ωρων υπηρεσιών κ.λ.π οι οποίες είναι χωρίς αποζημίωση.
 
4.          Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασίας σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία.
 

5.         Ο ΣΥΣΜΕΔ και οι Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών, προς στους οποίους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για τις κατά την κρίση τους ενέργειες αυτής της πρότασης η οποία δεν προκαλεί οικονομική επιβάρυνση στον Κρατικό Προϋπολογισμό αλλά ωφελεί τα στελέχη. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ