Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Oργασμός εξοπλιστικών στη Ρωσία ύψους 423 δις ευρώ!

23.09.2014 | 19:18
Η Ρωσία σκοπεύει να αυξήσει μέχρι το 2020 το μέγεθος του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατά τουλάχιστον 80 νέα πολεμικά πλοία, ενώ πρόκειται να ολοκληρώσει μέχρι το 2016 την κατασκευή μιας δεύτερης ναυτικής βάσης κοντά στην πόλη Νοβοροσίσκ, όπως δήλωσε σήμερα ο διοικητής του στόλου, ο αντιναύαρχος Αλεξάντερ Βίτκο.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος επισκέφθηκε το Νοβοροσίσκ, ο αντιναύαρχος Βίτκο είπε ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία μιας δεύτερης βάσης στη Μαύρη Θάλασσα, εκτός από την κύρια βάση που βρίσκεται στη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία νωρίτερα φέτος, λόγω των κινήσεων του NATO.

«Ογδόντα πλοία (...) αναμένεται να καταπλεύσουν (στο Νοβοροσίσκ) πριν από το 2020. Μέχρι το 2020 ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας θα διαθέτει 206 πλοία», ανέφερε ο Βίτκο στον Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ. «Πλοία του ΝΑΤΟ είναι μονίμως παρόντα στη Μαύρη Θάλασσα και [το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο] σκοπεύει να δημιουργήσει μια ναυτική βάση εκεί», πρόσθεσε.

Μία πηγή η οποία πρόσκειται στο ΝΑΤΟ εξήγησε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία κάποιας νέας βάσης στην περιοχή, ωστόσο πρόσθεσε ότι η Βουλγαρία –κράτος μέλος του Βορειοατλαντικού Συμφώνου– διαθέτει μια βάση στη Μαύρη Θάλασσα η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από πλοία του ΝΑΤΟ. Το Σύμφωνο έχει δύο ακόμα μέλη, τη Ρουμανία και την Τουρκία, που διαθέτουν βάσεις στη Μαύρη Θάλασσα.

Κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ΝΑΤΟ στη δυτική Ουκρανία νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου υποσχέθηκε να αυξήσει τον αριθμό των στρατευμάτων στην Κριμαία.

Ο Πούτιν σχεδιάζει να δαπανήσει μέχρι το τέλος της δεκαετίας περίπου 21 τρισεκατομμύρια ρούβλια (423 δισεκατομμύρια ευρώ) για την ανανέωση του εξοπλισμού των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας. Μέρος αυτού του ποσού αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση των αμυντικών υποδομών στην Κριμαία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ουκρανία: Ιδιαίτερα εύθραυστη η εκεχειρία παρά το σχέδιο Μινσκ

Ψυχροπολεμικό κλίμα και στο ρώσικο διαδίκτυο- Τι μέτρα παίρνει η Μόσχα

Κριμαία: 4.000 ρώσοι στρατιώτες στα "διοικητικά σύνορα" με την Ουκρανία


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ