Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οργή της Κίνας για τoν υπερεξοπλισμό "Made in USA" της Ταϊβάν

25.09.2018 | 11:49
 Η Κίνα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της την Τρίτη και δήλωσε ότι είχε καταθέσει αυστηρές διαμαρτυρίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού το υπουργείο Εξωτερικών ενέκρινε την πώληση στην Ταϊβάν ανταλλακτικών για στρατιωτικά αεροσκάφη αξίας μέχρι 330 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Geng Shuang σχολίασε αρνητικά την κίνηση των ΗΠΑ κατά την διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης του Κινεζικού ΥΠΕΞ στο Πεκίνο.

Οι αμερικανικές στρατιωτικές πωλήσεις στην Ταϊβάν, την οποία η Κίνα θεωρεί ως έδαφος της, λειτουργούν αρνητικά και οξύνουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Νωρίτερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την σχεδιαζόμενη πώληση στην Ταϊβάν ανταλλακτικών για μαχητικά αεροσκάφη F-16 και για άλλα στρατιωτικά αεροσκάφη, αξίας 330 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σημειώνεται ότι, το πράσινο φως στο πρόγραμμα εξοπλισμού της Ταϊβάν δόθηκε λίγο μετά το νέο διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, όπου οι δύο χώρες έθεσαν νέους δασμούς η μία στην άλλη και η Κίνα, ανακοίνωσε την παύση του διαλόγου σε μείζονα στρατιωτικά θέματα με τις ΗΠΑ.

Πηγή Reuters

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ