Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οργή του τουρκικού ΥΠΕΞ για το άσυλο στον αξιωματικό - Απειλούν ευθέως την Ελλάδα

30.12.2017 | 20:18
 Η 3η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή χορήγησε άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό και συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, ο οποίος μαζί με επτά ακόμα στρατιωτικούς κατέφυγε στην Αλεξανδρούπολη, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου 2016.

Μετά την απόφαση αυτή, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως η Ελλάδα για άλλη μια φορά απέδειξε ότι είναι μια χώρα που προστατεύει και έχει ανοίξει την αγακλιά της στους πραξικοπηματίες. «Αυτό θα έχει επιπτώσεις στις διμερείς μας σχέσεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ «βλέπει» και πολιτικά κίνητρα πίσω από αυτή την απόφαση.

Παράλληλα, μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Χακάν Τσαβούσογλου, μίλησε ευθέως για μια μη φιλική ενέργεια από την ελληνική πλευρά. «Δεν αντιλαμβάνονται ότι κάθε Φαρισαίος που απελευθερώνουν είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα. Μας είπαν να είμαστε φιλικοί, αλλά η στάση της Ελλάδας, με τη χορήγηση πολιτικού ασύλου δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι φιλική» τονίζει μεταξύ άλλων.

«Κράζουν» τα τουρκικά ΜΜΕ

«Έξαλλα» έγιναν τα τουρκικά ΜΜΕ με την απόφαση της Ελληνικής δικαιοσύνης. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να εξαπολύουν απειλές κατά της χώρας μας.

Πολλά τουρκικά ΜΜΕ «ξερνούν» μίσος τόσο κατά της χώρας μας γενικότερα, όσο και προσωπικά κατά του εισαγγελέα Αντώνη Λιόγκα, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «σκάνδαλο».

Μάλιστα φτάνουν στο σημείο να απειλούν ανοιχτά την χώρα μας, λέγοντας πως «θα πληρώσει ακριβά» αυτήν την απόφαση.

Το σκεπτικό της απόφασης

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης δεν αποδεικνύεται από κανένα στοιχείο ότι ο Τούρκος αξιωματικός είχε συμμετοχή στο πραξικόπημα, αλλά αντίθετα η Τουρκία τον εκζητεί για «πολιτικά εγκλήματα» και για τους λόγους αυτούς δεν μπορεί να εκδοθεί στην γείτονα χώρα, πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς δεν θα «έχει μια δίκαιη δίκη».

Παράλληλα, κρίθηκε ότι σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία, τις διεθνείς συμβάσεις, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και άλλους διεθνείς οργανισμούς, η κατάσταση στην Άγκυρα είναι απαράδεκτη στο επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Ο Τούρκος στρατιωτικός αφέθηκε ελεύθερος από το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου που κρατείτο διοικητικά, λόγω της εκκρεμότητας της αίτησης ασύλου που είχε καταθέσει. Σε καθεστώς διοικητικής κράτησης παραμένουν ακόμη στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου οι υπόλοιποι 7 Τούρκοι στρατιωτικοί, αναμένοντας τις αποφάσεις της επίμαχης Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Ιανουαρίου 2017 ο Άρειος Πάγος αποφάσισε τη μη έκδοσή τους στην Τουρκία.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ