Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ως τον Σεπτέμβριο η αποχώρηση του PKK από την Τουρκία

25.03.2013 | 21:49
Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 

Δηλώσεις του αρχηγού του ΡΚΚ στο Καντίλ Μουράτ Καραγιλάν για τις προϋποθέσεις ομαλής αποχώρησης του ΡΚΚ από την Τουρκία δημοσιεύονται στην εφημερίδα Cumhuriyet .

Ο κ.Καραγιλάν  δήλωσε ότι η Τουρκική Εθνοσυνέλευση πρέπει να προβεί σε νομικές ρυθμίσεις για το θέμα, ότι πρέπει να συσταθεί «Επιτροπή Σοφών» και να εμπλακεί στην διαδικασία και ο ίδιος ο Οτζαλάν. 

Στη  λίστα της Ιντερπόλ

Υπογράμμισε επίσης ο κ.Καραγιλάν  ότι η απόσυρση του ΡΚΚ από την Τουρκία μπορεί να διαρκέσει έως το φθινόπωρο και τονίζοντας ότι η εποχή των εχθροπραξιών έχει παρέλθει. « Εχουμε κηρύξει εκεχειρία, αλλά θα απαντήσουμε αν καταστούμε στόχος οποιασδήποτε επίθεσης»,πρόσθεσε με νόημα ο κ. Καραγιλάν -που λόγω των ''καταδικών'' του από τα Τουρκικά δικαστήρια είναι καταζητούμενος από την Ιντερπόλ .
 Πάντως η   Yeni Safak αναφέρει ότι αν η διαδικασία ειρήνευσης προχωρήσει όπως έχει σχεδιαστεί τότε θα διαγραφούν από τις λίστες καταζητούμενων   της Ιντερπόλ  στελέχη του ΡΚΚ. 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι υπάρχουν 334 ονόματα στελεχών του ΡΚΚ στην λίστα της Ιντερπόλ μεταξύ των οποίων οι κκ Μουράτ Καραγιλάν, Τζεμίλ Μπαγίκ , Ντουράν Καλκάν και Φείμάν Χουσεϊν .
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ