Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όταν το Politico ανακάλυψε τον "Θου - Βου"

20.11.2018 | 05:38
Πρώτη Δημοσίευση: 2018-11-19 21:38:45
Τελευταία Ενημέρωση: 2018-11-20 05:38:45


Το Politico ανακάλυψε τον "Θου - Βου". 

Σε κάθε περίπτωση προκάλεσε αίσθηση το δημοσίευμα του, σύμφωνα με το οποίο οι δημοσιογράφοι του έχουν δει σχέδια που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων την ίδρυση Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κατασκόπων, η οποία θα εδρεύει στην Ελλάδα, ενώ εμπλοκή στην ανάπτυξη του "φυτώριου" μυστικών θα έχει και η Κύπρος. 

Αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης πάντως έλεγαν στο OnAlert, ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα απέχει παρασάγκας από τα όσα συζητήθηκαν στην κοινή συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών. Όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά "πέραν του συντονισμού και της αμυντικής συνεργασίας, ουδέν". 

Τι έγραψε το Politico

Τα σχέδια, που έχουν δει δημοσιογράφοι του Politico, περιλαμβάνουν από την κοινή εκπαίδευση και τις κοινές εγκαταστάσεις μέχρι την ενίσχυση των θαλάσσιων επιχειρήσεων και της αεράμυνας.

Σημαντικό βήμα στη συλλογή πληροφοριών θα ήταν η δημιουργία ενιαίας Ευρωπαϊκής Σχολής κατασκόπων, αναφέρει το Politico, που επισημαίνει ότι μέχρι τώρα η εμβάθυνση στην συνεργασία στον τομέα των πληροφοριών σκόνταφτε στην Μεγάλη Βρετανία, αλλά πλέον με το Brexit να πλησιάζει, αυτό το εμπόδιο δεν υφίσταται πλέον.

Κατά το δημοσίευμα έχει υποβληθεί πρόταση στην Ελλάδα να αναλάβει την ηγεσία στο εγχείρημα της Σχολής κατασκόπων, με τη βοήθεια της Κύπρου, κάτι που σύμφωνα με το Politico προκαλεί έκπληξη, καθώς αυτές οι δύο χώρες-μέλη της ΕΕ “έχουν τις στενότερες σχέσεις με την Μόσχα”.

Εκτός της Σχολής κατασκόπων, η Ελλάδα θα αναλάβει την εκπαίδευση πληρωμάτων ελικοπτέρων για τις συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών και μεγάλων υψομέτρων, ενώ το πρόγραμμα θα είναι ανοιχτό και για τα πολιτικά πληρώματα, καθώς και τη δημιουργία ειδικών δυνάμεων που θα μπορούν να μετέχουν σε μικρές κοινές επιχειρήσεις.

Στα σχέδια που επικαλείται το Politico περιλαμβάνονται ακόμη η δημιουργία κέντρου αξιολόγησης, του οποίου θα ηγούνται η Γαλλία και η Σουηδία, και θα συντονίζει τα κέντρα αξιολόγησης που θα βρίσκονται στην υπόλοιπη Ευρώπη.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ