Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ουδέν νεώτερον από τη συνάντηση Σταϊκούρα με τους στρατιωτικούς

01.07.2014 | 13:23
Τίποτα καινούργιο δεν είπε ο κ. Σταϊκούρας στους εκπροσώπους των στρατιωτικών και του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις οτι η κυβέρνηση δεν εχει κανένα σχέδιο εκτέλεσης της απόφασης του ΣτΕ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Χρήστος Φωτόπουλος ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μετέφερε την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ σε σύντομο χρονικό διάστημα,  προσθέτοντας ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση με τον κ.Σταϊκούρα την επόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο, στη συζήτηση δεν τέθηκε ύψος κονδυλίων για την αποκατάσταση του μισθολογικού καθεστώτος των ένστολων, καθώς ο υπουργός αναπληρωτης θα συζητήσει νομοτεχνική μελέτη για το συνολικό κόστος.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό φαίνεται ότι προσδιορίζεται σε 600 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των αναδρομικών που πρέπει να επιστραφούν και σε 200 εκατ. ευρώ ετησίως, για τις αυξήσεις στους μισθούς, μετά την επαναφορά τους στα επίπεδα του 2012.

Σημειώνεται ότι, συμβολικό αποκλεισμό του ΓΛΚ πραγματοποιούν οι απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ στις οποίες ο κ. Φωτόπουλος εξέφρασε τη στήριξη και συμπαράστασή του και κάλεσε την κυβέρνηση να σεβαστεί πλήρως τις αποφάσεις των δικαστηρίων, για όλους τους εργαζόμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι θ΄ ακούσει ο Σταϊκούρας από τους απόστρατους και τι "συστάσεις" δέχτηκε για τους εν ενεργεία

Τι πρέπει να ρωτήσουν οπωσδήποτε οι στρατιωτικοί που θα δουν τον Σταϊκούρα 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ