Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ουκρανία: 35 αντάρτες σκοτώθηκαν στο Ντονέτσκ

27.05.2014 | 12:10
Περίπου 30 με 35 αυτονομιστές σκοτώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο των συγκρούσεων με τις ουκρανικές δυνάμεις που σημειώνονται στην πόλη Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, όπως είπε σήμερα ένα φιλορώσος αντάρτης.

Ο άνθρωπος αυτός, περίπου 30 ετών, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του, μίλησε στο Ρόιτερς την ώρα που μαζί με καμιά δεκαριά άλλους αυτονομιστές έφευγαν οδικώς από νεκροτομείο κοντά στο κέντρο του Ντονέτσκ, όπου οι αυτονομιστές μάχονται κατά των ουκρανικών δυνάμεων μετά την κατάληψη του διεθνούς αεροδρομίου της πόλης χθες Δευτέρα.

Αυτός είναι ο πρώτος απολογισμός των θυμάτων του τελευταίου αυτού ξεσπάσματος βίας, μία μέρα μετά τις εκλογές στην Ουκρανία τις οποίες οι αυτονομιστές κατάφεραν να μποϊκοτάρουν σε μεγάλο τμήμα του Ντονέτσκ.

Ωστόσο ο δήμαρχος Αλεξάντρ Λουκιαντσένκο δήλωσε προς δημοσιογράφους ότι μετρήθηκαν τα πτώματα 38 ανθρώπων που συμμετείχαν στις συγκρούσεις γύρω από το αεροδρόμιο. Δεν είναι σαφές πόσοι απ' αυτούς είναι αντάρτες, δήλωσε, προσθέτοντας πως σκοτώθηκαν επίσης δύο άμαχοι.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ