Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ουκρανία: Φάλαγγα τεθωρακισμένων έξω από το Ντονέτσκ

10.07.2014 | 12:58
Μονάδα τεθωρακισμένων οχημάτων και αρμάτων μάχης του ουκρανικού στρατού έχει λάβει θέση 23 χιλιομέτρων από το Ντονέτσκ, τη μεγάλη πόλη της αντολικής Ουκρανίας που τελεί υπό τον έλεγχο των φιλορώσων ανταρτών, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίας.

Φάλαγγα αρμάτων μάχης, φορτηγών και τεθωρακισμένων οχημάτων μήκους ενάμισι χιλιομέτρου έφθασε χθες από τη Μαριούπολη και διασκορπίσθηκε σε πολλές θέσεις, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ουκρανοί στρατιώτες, ενώ εκσκαφείς σκάβουν οχυρώσεις στους αγρούς κοντά στο χωριό Ολένιβκα.

Οι ουκρανικές δυνάμεις επιδιώκουν την περικύκλωση δύο ισχυρών προπυργίων των αυτονομιστών, του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Τις τελευταίες ημέρες οι δυνάμεις του ουκρανικού στρατού ανακατέλαβαν πολλές πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, όπως το Σλαβιάνσκ, και το Κίεβο ανακοίνωσε την εφαρμογή αποκλεισμού του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και άλλοι ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι έχει δοθεί η διαταγή οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των φιλορώσων ανταρτών να πραγματοποιούνται κατά τρόπο ώστε να μην υπάρχουν απώλειες μεταξύ του άμαχου πληθυσμού. Ωστόσο, ορισμένα βλήματα πυροβολικού που προέρχονταν από τον ουκρανικό στρατό έπεσαν σε κατοικημένες περιοχές του Λουχάνσκ, σύμφωνα με μαρτυρίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ποροσένκο προχωράει σε ανασχηματισμό των υπηρεσιών ασφαλείας

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ