Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φιλορώσοι διαδηλωτές στην ανατολική Ουκρανία κατάσχεσαν όπλα

07.04.2014 | 09:59
Φιλορώσοι διαδηλωτές που εισέβαλαν στο αρχηγείο των υπηρεσιών ασφάλειας στην πόλη Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας κατάσχεσαν όπλα και η τροχαία έχει αποκλείσει τις εισόδους στην πόλη, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

"Άγνωστοι που βρίσκονται στο κτίριο εισέβαλαν στο οπλοστάσιο του κτιρίου και κατάσχεσαν όπλα", αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.
Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών Αρσεν Αβάκοφ έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook ότι το κτίριο της περιφερειακής διοίκησης σε άλλη ανατολική πόλη, το Χάρκοβο, εκκαθαρίστηκε από τους "αυτονομιστές" διαδηλωτές.

Φιλορώσοι διαδηλωτές κατέλαβαν χθες ένα κρατικό κτίριο στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας, στο οποίο ύψωσαν τη ρωσική σημαία, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου και το πρακτορείο Ιντερφάξ.
Περισσότεροι από 2.000 διαδηλωτές που κρατούσαν ρωσικές σημαίες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο και δεκάδες από αυτούς μπήκαν μέσα όταν οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας υποχώρησαν μπροστά στο πλήθος.

Νωρίτερα την ίδια μέρα διαδηλωτές κατέλαβαν δύο κυβερνητικά κτίρια στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ ζητώντας από τις τοπικές αρχές να οργανώσουν δημοψηφίσματα για να ενωθούν οι επαρχίες τους με τη Ρωσία.

Οι διαδηλωτές στο Χάρκοβο κατέβασαν τις ουκρανικές σημαίες και ύψωσαν μια ρωσική. Οι αστυνομικοί την ίδια ώρα είχαν υποχωρήσει σε απόσταση περίπου 50 μέτρων.
Το Κίεβο κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ενορχηστρώνει τις καταλήψεις κρατικών κτιρίων στην ανατολική Ουκρανία.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ