Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ουκρανία: Η παρουσία ρωσικών δυνάμεων έχει "αρνητικές συνέπειες" για την οικονομία

05.03.2014 | 11:21
Η ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή της Κριμαίας έχει "εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες" στην οικονομία της Ουκρανίας και η κατάσταση στη χώρα παραμένει δυσχερής εξαιτίας του γεγονότος ότι η χερσόνησος της Μαύρης Θάλασσας τελεί υπό ρωσικό στρατιωτικό έλεγχο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στο Κίεβο.

"Η ρωσική επίθεση εναντίον εδάφους της Ουκρανίας έχει πολιτικές και οικονομικές συνέπειες. Η παρουσία των ρωσικών δυνάμεων σε ουκρανικό έδαφος έχει εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες για την οικονομία της Ουκρανίας", δήλωσε ο ουκρανός πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνεδρίασης που μεταδόθηκε από την ουκρανική τηλεόραση.

Η ουκρανική κυβέρνηση έχει συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στο Κίεβο και την αποφυγή της χρεοκοπίας της Ουκρανίας.

Νωρίτερα η ουκρανική σημαία υψώθηκε στο κτίριο της κυβέρνησης της πόλης Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας
, αντικαθιστώντας τη ρωσική σημαία που κυμάτιζε από το Σάββατο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Η ουκρανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εκκενώνει το κτίριο που είχε καταληφθεί από τη Δευτέρα από φιλορώσους διαδηλωτές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής αστυνομίας, η επιχείρηση της εκκένωσης ξεκίνησε όταν κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι το κτίριο είναι παγιδευμένο με εκρηκτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομπάμα - Μέρκελ συζήτησαν λύση για Ουκρανία

Γιατί οι ουκρανοί εθνικιστές μισούν τόσο πολύ τη Ρωσία - Όλη η ιστορία



 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ