Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ουκρανία: Η Ρωσία "αποσύρει σταδιακά" τα στρατεύματά της

31.03.2014 | 13:28
Η Ρωσία "αποσύρει σταδιακά" τα στρατεύματά της που είχαν αναπτυχθεί στα σύνορα της Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, ο οποίος είχε εκφράσει φόβους για μια εισβολή στο ανατολικό τμήμα της χώρας του, μετά την απώλεια της Κριμαίας.

"Όι ρωσικές δυνάμεις αποσύρονται σταδιακά από τα σύνορα", δήλωσε ο εκπρόσωπος Ολεξι Ντμιτρασκίφσκι." Αυτό μπορεί να έχει σχέση με την ανάγκη να εξασφαλιστεί μια αλλαγή φρουράς. Μια άλλη εκδοχή είναι ότι η σταδιακή αυτή αποχώρηση συνδέεται με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ" που διεξήχθησαν χθες βράδυ στο Παρίσι ανάμεσα στους επικεφαλής της ρωσικής και της αμερικανικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ και Τζον Κέρι.

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας Αντρέι Παρούμπι είχε δηλώσει ότι η Μόσχα είχε συγκεντρώσει 100.000 στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων της με την Ουκρανία. Οι ΗΠΑ είχαν αναφέρει την παρουσία 20.000 ανδρών και είχαν θέσει ως προαπαιτούμενο την αποχώρηση των δυνάμεων αυτών για οποιαδήποτε διευθέτηση της κρίσης, όπως επανέλαβε χθες ο Τζον Κέρι μετά τη συνάντησή του με τον ρώσο ομόλογο του.

Η Ρωσία αρνήθηκε ότι είχε συγκεντρώσει στρατεύματα στα σύνορα, εξηγώντας ότι πρόσφατες διεθνείς επιθεωρήσεις δεν είχαν εντοπίσει καμιά ασυνήθιστη στρατιωτική δραστηριότητα και κατηγόρησε τη Δύση για κακοπιστία.

Το Σάββατο ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα δεν είχε "καμία απολύτως πρόθεση ή όφελος" τα στρατεύματά της να περάσουν τα σύνορα της Ουκρανίας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ