Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ουκρανία: Ο μεταβατικός υπουργός Άμυνας υπέβαλε την παραίτησή του

25.03.2014 | 12:32

Ο μεταβατικός υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ίγκορ Τενιούκ υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε για τον τρόπο που χειρίστηκε την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, όμως αυτή σε πρώτη φάση απορρίφθηκε από το κοινοβούλιο.

«Με δεδομένο ότι σε κάποιους ενδέχεται να μην αρέσουν οι ενέργειες που αναλαμβάνω (…) δεν θα προσκολληθώ στη θέση», δήλωσε ο Τενιούκ στους ουκρανούς βουλευτές, μία ημέρα αφού το Κίεβο άρχισε να απομακρύνει τα στρατεύματά του από τη χερσόνησο της Κριμαίας.
«Αν η ηγεσία έχει διαφορετική άποψη για τα τρέχοντα γεγονότα και άλλους υποψήφιους, εγώ, ο μεταβατικός υπουργός Άμυνας στρατηγός Τενιούκ υποβάλω την παραίτησή μου», πρόσθεσε.

Έπειτα από ψηφοφορία που διεξήχθη 197 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης του Τενιούκ, όμως για να γίνει δεκτή η παραίτησή του απαιτούνταν απόλυτη πλειοψηφία 226 ψήφων.
Συνέπως μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων και του προέδρου του κοινοβουλίου και προσωρινού προέδρου της χώρας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφοι βουλευτές προχώρησαν σε νέα ψηφοφορία . Στην δεύτερη ψηφοφορία ενέκριναν την αποπομπή του Τενιούκ με 228 ψήφους υπέρ.

Αμέσως μετά το κοινοβούλιο, μέσα σε τεταμένη ατμόσφαιρα, εξέλεξε νέο υπουργό Άμυνας, με 251 ψήφους, τον Μιχαΐλο Κόβαλ, τον επικεφαλής της συνοριοφυλακής της Ουκρανίας. Ο Κόβαλ υπηρετούσε στην Κριμαία και μάλιστα στις αρχές Μαρτίου είχε συλληφθεί και κρατηθεί για μικρό χρονικό διάστημα από τις φιλορωσικές δυνάμεις.

 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ