Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ουκρανία: Παρά την εκεχειρία, οι ρωσόφωνοι ελέγχουν σημαντικά εδάφη

11.09.2014 | 15:39

Η ουκρανική κυβέρνηση παραδέχθηκε για πρώτη φορά σήμερα πως οι φιλορώσοι αντάρτες έχουν επεκτείνει τον έλεγχό τους από τα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία μέχρι την Αζοφική Θάλασσα ενώ νατοϊκή πηγή δήλωσε στις Βρυξέλλες πως "περίπου χίλιοι ρώσοι στρατιώτες εξακολουθούν να βρίσκονται" στην ανατολική Ουκρανία.

"Αυτό το τμήμα των συνόρων (τα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία μέχρι την Αζοφική) βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό τον έλεγχο φιλορώσων μισθοφόρων", δήλωσε στο Κίεβο ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Αντρίι Λισένκο, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Η ανακοίνωση αυτή γίνεται έπειτα από την επίθεση που εξαπέλυσαν τον περασμένο μήνα οι αντάρτες στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Αν οι αντάρτες καταλάβουν το λιμάνι της Μαριούπολης, την τελευταία μεγάλη πόλη της περιοχής αυτής της Ουκρανίας που απομένει υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού, αυτό θα τους επιτρέψει να δημιουργήσουν μια χερσαία γέφυρα ανάμεσα στα ρωσικά σύνορα και την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσάρτησε η Ρωσία τον Μάρτιο.

Στις Βρυξέλλες, η πηγή στο ΝΑΤΟ δήλωσε πως στην ανατολική Ουκρανία "εξακολουθούν να βρίσκονται περίπου χίλιοι ρώσοι στρατιώτες με σημαντικό αριθμό εξοπλισμών", ενώ 20.000 άλλοι εξακολουθούν να είναι συγκεντρωμένοι κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο είχε εκφράσει χθες, Τετάρτη, την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των ρωσικών στρατευμάτων έχει αποχωρήσει από την Ουκρανία. "Δεν έχουμε σχετικές πληροφορίες", δήλωσε σήμερα η νατοϊκή πηγή. Ωστόσο το ΝΑΤΟ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα πως υπολογίζει ότι αρκετές χιλιάδες μάχιμων ρωσικών στρατευμάτων εξακολουθούν να βρίσκονται στην Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαταγή πολεμικής ετοιμότητας στα ρωσικά στρατεύματα! Τι δήλωσε ο υπουργός Άμυνας

Νέα δοκιμή ρώσικου πυρηνικού πυραύλου Bulava SLBM!

Ρωσία: Πρόκληση η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ