Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ουκρανία: Παραδίδονται στους αυτονομιστές οι στρατιώτες στην Ντεμπάλτσεβε

18.02.2015 | 10:41
Εκατοντάδες στρατιώτες του ουκρανικού στρατού παραδίδονται στις φιλορωσικές αυτονομιστικές δυνάμεις στην πόλη Ντεμπάλτσεβε, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου των αυτονομιστών DAN που επικαλείται δηλώσεις αξιωματικού του ανταρτών.
"Στο Ντεμπάλτσεβε βρίσκεται σε εξέλιξη μαζική παράδοση όπλων από τις ουκρανικές δυνάμεις. Οι άνθρωποι αυτοί ανέρχονται σε εκατοντάδες", δήλωσε ο Μαξίμ Λεστσένκο.

Στο Κίεβο, ο Σέμεν Σεμεντσένκο, βουλευτής και διοικητής της παραστρατιωτικής μονάδας Ντόνμπας ανακοίνωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις άρχισαν να αποσύρονται από την πόλη Ντεμπάλτσεβε, η οποία είναι περικυκλωμένη από τις δυνάμεις των φιλορώσων ανταρτών.

"Η απόσυρση των δυνάμεων γίνεται κατά οργανωμένο τρόπο. Ο εχθρός προσπαθεί να κόψει τους δρόμους και να εμποδίσει την έξοδο των δυνάμεων", διευκρίνισε.

Οι ουκρανοί αντάρτες εισήλθαν χθες στο Ντεμπάλτσεβε, μια πόλη στρατηγικής σημασίας για τον έλεγχο της ανατολικής Ουκρανίας, η οποία ήταν τις τελευταίες εβδομάδες το πιο θερμό σημείο της γραμμής του μετώπου.

Επιπλέον ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν απηύθυνε χθες, Τρίτη, προειδοποίηση στη Ρωσία καταδικάζοντας "αυστηρά" την παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία από "αυτονομιστές που δρουν από κοινού με τις ρωσικές δυνάμεις".
Στη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε χθες με τον ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως, αν η Μόσχα συνεχίσει να παραβιάζει τις συμφωνίες του Μινσκ, μόλις τρεις ημέρες αφότου τέθηκε σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός, "το τίμημα για τη Ρωσία θα είναι πιο βαρύ".

Η παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός, η οποία τέθηκε σε ισχύ την Κυριακή βάσει των συμφωνιών του Μινσκ που συνήφθησαν στις 12 Φεβρουαρίου, επιβεβαιώθηκε επισήμως από τους παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), επισήμαναν οι δύο ηγέτες στη διάρκεια της συνομιλίας τους.

"Ο αντιπρόεδρος καταδίκασε επίσης αυστηρά το γεγονός ότι η Ρωσία και οι αυτονομιστές εμποδίζουν την πρόσβαση των παρατηρητών του ΟΑΣΕ στο Ντεμπάλτσεβε, επιτρέποντας έτσι στους αυτονομιστές να συνεχίζουν την επίθεσή τους χωρίς καμιά αναστολή", διευκρίνιζεται ακόμη στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ