Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ουκρανία: Ο Ποροσένκο διέταξε να ενισχυθούν οι δυνάμεις στη Μαριούπολη

08.09.2014 | 17:04
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο επισκέφθηκε την Μαριούπολη, μια πόλη της ανατολικής Ουκρανίας όπου βρίσκεται ένα λιμάνι στρατηγικής σημασίας και την οποία είχαν αρχίσει να πολιορκούν οι αυτονομιστές, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους κατοίκους της, ενώ δεσμεύθηκε να την υπερασπιστεί από τους φιλορώσους αντάρτες οι οποίοι είχαν προωθηθεί σε αυτήν την περασμένη εβδομάδα μέχρι που κηρύχθηκε εκεχειρία.

«Αυτή είναι η ουκρανική μας γη, δεν θα την παραδώσουμε σε κανέναν», έγραψε ο Ποροσένκο στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Κατά την άφιξή του στην πόλη των 500.000 κατοίκων, όπου βρίσκεται ένα λιμάνι που είναι κρίσιμο για τις εξαγωγές χάλυβα της Ουκρανίας, ο Ποροσένκο δήλωσε ότι «έδωσα διαταγή (στον στρατό) να ενισχύσει την άμυνα της Μαριούπολης με πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών, άρματα μάχης και αεροπορική κάλυψη», για να προσθέσει: «ο εχθρός θα υποστεί μια συντριπτική ήττα».

Την άφιξη του Ποροσένκο στην πόλη, στις ακτές της Αζοφικής Θάλασσας, επιβεβαίωσε μέσω Twitter ο εκπρόσωπός του Σβιάτοσλαβ Τσεχόλκο.

Στην Μαριούπολη είναι έντονο, ήδη από την εποχή του Βυζαντίου, το ελληνικό στοιχείο και οι Έλληνες βιώνουν σήμερα έντονα τις επιπτώσεις της ρωσοουκρανικής κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόλαση στην Ουκρανία φεύγει επειγόντως το ελληνικό προξενείο

Ουκρανία: Ξεπερνά τους 3.000 ο απολογισμός των νεκρών της σύρραξης

Ρωσία: Απαγόρευση πτήσεων σε απάντηση των νέων κυρώσεων; 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ