Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ουκρανία: Σε εξέλιξη οι συνομιλίες στο Μίνσκ

12.02.2015 | 09:26
Οι ηγέτες της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας επέστρεψαν σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο Μινσκ για να επαναλάβουν τις συνομιλίες για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε ανταποκριτής του πρακτορείου Reuters.
Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς ακύρωσε μια συνάντηση με τον βρετανό ομόλογό του που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο Λονδίνο, ανέφερε εξάλλου σε δήλωσή του το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Φαμπιούς και ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν επρόκειτο να συναντηθούν με τους βρετανούς ομολόγους τους για να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο συμμάχων. Ο Φαμπιούς δήλωσε πως θα ενημερώσει αργότερα σήμερα τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ για τις συνομιλίες για την Ουκρανία.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε πάντως πως οι ηγέτες της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας έχουν στόχο να επιτύχουν μια κατάπαυση του πυρός στην περιφέρεια του Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, εντός 48 ωρών.

Ένα έγγραφο, το οποίο είδε το Reuters κατά τις συνομιλίες του Μινσκ για την ουκρανική κρίση, δείχνει πως οι πλευρές μπορεί να συμφωνήσουν στον τερματισμό των μαχών στην ανατολική Ουκρανία με προϋποθέσεις μια κατάπαυση του πυρός που θα αρχίσει στις 14 Φεβρουαρίου, την απομάκρυνση των βαρέων όπλων και τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας.

Δεν είναι σαφές αν το έγγραφο, το οποίο βρέθηκε στο μέγαρο όπου διεξάγονται οι συνομιλίες ανάμεσα στους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ουκρανίας και της Ρωσίας, είναι μια τελική συμφωνία, ένα έγγραφο συζήτησης ή κάποιου είδους σχέδιο.
Φέρει τον τίτλο "Ένα πακέτο μέτρων για την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ".
Στο έγγραφο ζητείται επίσης να υπάρξει πλήρης έλεγχος των συνόρων με τη Ρωσία από την Ουκρανία ως το τέλος του 2015 και να αποχωρήσουν τα ξένα όπλα και στρατεύματα.

Στο μεταξύ, μια πηγή, την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS, δήλωσε πως οι ηγέτες των φιλορώσων αυτονομιστών της Ουκρανίας αρνήθηκαν να υπογράψουν μια συμφωνία.
Η άφιξη στις συνομιλίες στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, δύο ηγετών των ανταρτοκρατούμενων περιφερειών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία είχε δημιουργήσει ελπίδες για μια συμφωνία με στόχο των τερματισμό μιας σύγκρουσης η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 5.000 ανθρώπους.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ