Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ουκρανία: Τραυματίες από έκρηξη "αγνώστου αντικειμένου" στο Κίεβο

24.08.2017 | 17:22
Πρώτη δημοσίευση 16:23:36 μμ
Τελευταία ενημέρωση 17:22:55 μμ 

Ένα άγνωστο αντικείμενο εξερράγη στο κέντρο του Κιέβου στη διάρκεια των εορτασμών για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι, δήλωσε σήμερα η Aστυνομία του Κιέβου.

«Στις 14:06 η μονάδα που είχε καθήκοντα έλαβε αναφορά για μια έκρηξη άγνωστου αντικειμένου στην οδό Χρουσέβσκι. Ένας άνδρας και μία γυναίκα τραυματίστηκαν από την έκρηξη», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Aστυνομίας η οποία ανέλαβε την διερεύνηση του περιστατικού.  

Στον δρόμο αυτό βρίσκεται η έδρα της ουκρανικής κυβέρνησης ενώ σε απόσταση μερικών μέτρων βρίσκεται ο δρόμος που στεγάζει το κτίριο της προεδρίας, όπου ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δέχθηκε σήμερα τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις. «Η πιο πιθανή υπόθεση είναι να πρόκειται για πράξη 'χουλιγκανισμού'», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των ουκρανικών υπηρεσιών Aσφαλείας, η Ολένα Γκουιρλίανσκα.

Ο όρος «χουλιγκανισμός» χρησιμοποιείται στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης κυρίως για τα επεισόδια και την διασάλευση της δημόσιας τάξης. Η έκρηξη αυτή σημειώθηκε ενώ η Ουκρανία γιορτάζει την 26η επέτειο της ανεξαρτησίας της από την Σοβιετική Ένωση.

Στο πλευρό του ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, ο Τζιμ Μάτις παρακολούθησε στη διάρκεια του πρωινού μια στρατιωτική παρέλαση στο Κίεβο, στην οποία συμμετείχαν για πρώτη φορά Αμερικανοί στρατιώτες.

(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sputnik, Reuters) 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ