Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

"Ούτε οι κομμουνιστές δεν διώχτηκαν τόσο όσο οι απόστρατοι"! Άρθρο του Α.Παπαπαρίση

06.02.2013 | 00:01
 Του Απόστολου Παπαπαρίση
Πρόεδρος ΕΑΑΣ Λάρισας

     Μετά και τις τελευταίες μειώσεις των συντάξεων τους ακόμη και οι πιο «ρομαντικοί» και δύσπιστοι απόστρατοι πείσθηκαν ότι η κοινωνική τους ομάδα βρίσκεται υπό διωγμό.

Ούτε οι κομμουνιστές μετά την ήττα τους δεν υπέστησαν τέτοιας κλίμακας διωγμό από την Ελληνική Πολιτεία. Διαπιστώνοντας ότι η Πολιτεία τους ανταμείβει με περισσή αχαριστία, η οργή τους μεγαλώνει και μην έχοντας «διακόπτες για να κατεβάσουν» (ουδέποτε είχαν), είναι απολύτως σίγουρο ότι θα εκφρασθούν με την ψήφο τους. Κύριοι της ΝΔ, θα τρίβετε τα μάτια σας. Φαίνεται ζηλέψατε τα εκλογικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ. Ίσως θυμάστε ότι η επίθεση εναντίον μας άρχισε πρωτίστως από τα στελέχη τους. Ο κ. Σαχινίδης 2 ½ χρόνια τώρα, αρνείται πεισματικά να μας συναντήσει. Ο τούρκικος τύπος μας πληροφορεί ότι ο μισθός του δικού τους ΕΠΟΠ είναι μεγαλύτερος από αυτόν του αποστράτου Έλληνα Αντιστρατήγου «Τον Ιανουάριο του 2013, πέρασαν από την τουρκική βουλή, κάποιες ρυθμίσεις επί τα βελτίω για τους συμβασιούχους οπλίτες (ΕΠΟΠ) και οι αποδοχές  γι' αυτούς που υπηρετούν στη ΝΑ Τουρκία ξεπερνούν τις 3.000 ΤΛ ήτοι τα 1.310 ευρώ.».  

            Στην Ελλάδα, από την μεταπολίτευση και μετά, όλες οι πτέρυγες της Βουλής, άλλες λιγότερο κι άλλες περισσότερο, «κυνήγησαν» τα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ, ανηλεώς. Αρωγός τους, τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, που τους κρέμασαν εντέχνως και την ταμπέλα του προνομιούχου Έλληνα. Χρησιμοποίησαν οι πολιτικοί, τη χούντα ως «κολυμπήθρα του Σιλωάμ». Ξέπλυναν τις οικονομικές και όχι μόνο αμαρτίες του παρελθόντος και ορμώμενοι από το εξωτερικό όπου …αγωνίζονταν μεταξύ Παρισιού, Βερολίνου και Νέας Υόρκης, επανήλθαν φορώντας τη στολή του αντιστασιακού (τρομάρα τους!). Όσοι ζούσαν ως ενήλικες την περίοδο εκείνη, γνωρίζουν πολύ καλά ότι χουντικοί υπήρξαν πολλοί – πάρα πολλοί, ποσοστά που τώρα τρομάζουν και ακόμα περισσότεροι ήσαν εκείνοι που το έπαιζαν χουντικοί για να έχουν οφέλη, αλλά η ρετσινιά έμεινε μόνο στους στρατιωτικούς και στους αστυνομικούς.

            Δεν φταίνε όμως μόνον αυτοί (οι πολιτικοί πάντα ίδιοι ήσαν, αχάριστοι), φταίμε κι εμείς. Φταίνε οι ηγεσίες μας, δηλαδή πάλι εμείς. Σε κάθε τάξη της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, περίπου 50 έως 70 στελέχη, έχουν λίγο ή πολύ την πιθανότητα να προαχθούν στο βαθμό του Αντιστρατήγου. Γίνονται όσοι από αυτούς, βρίσκονται στην «κατάλληλη» θέση, την «κατάλληλη» περίοδο και σε έναν απ’ αυτούς, δίδεται η τιμή να εκτελέσει τα καθήκοντα του Α/ΓΕΣ. Ξέρετε πόσοι Αντιστράτηγοι, Αντιναύαρχοι, Αντιπτέραρχοι και πόσοι Αρχηγοί πέρασαν τα τελευταία 39 χρόνια; Εκατοντάδες και δεν έκαναν τίποτα (ή σχεδόν τίποτα), για να μειώσουν τα αποτελέσματα του οικονομικού Αρμαγεδδώνα που βιώνει σήμερα το προσωπικό τους. Αδιαμφισβήτητο παράδειγμα το χάλι του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και η απώλεια της Γενικής Τράπεζας, της πάλαι ποτέ «Τράπεζας των Στρατηγών». Οι υπόλοιποι (ή έστω οι περισσότεροι) απλώς δίναμε στους πολιτικούς μεγαλύτερη αξία από αυτή που τους αναλογούσε περιμένοντας ουρά στα γραφεία τους για μια «καλή» μετάθεση, αντί να απαιτούμε εκεί που μας μεταθέτουν να μας περιμένει δωρεάν αξιοπρεπής κατοικία και εργασία για τη σύζυγο μας. Την περίοδο αυτή, κύριοι συνάδελφοι, απλώς «κάνουμε ταμείο». Οι νυν αρχηγοί ανήμποροι για μεγάλες ανατροπές απλώς προσπαθούν να διαχειριστούν την κρίση, έχοντας στην πλάτη τους και το βαρύ φορτίο της διατήρησης του αξιόμαχου των ΕΔ.

            Ο τσάρος της οικονομίας κ. Στουρνάρας, το αγαπημένο παιδί του κ. Σημίτη, μόλις χθες δήλωσε ότι την περίοδο Καραμανλή αυξήθηκε η μέση σύνταξη κατά 80%. Κι αναρωτιόμαστε εμείς που ζούσαμε; Στην Τουρκία; Στις αυξήσεις τελευταίοι, αλλά στις μειώσεις πρώτοι. Όταν οι συντάξεις του υπόλοιπου Δημόσιου τομέα έχουν μειωθεί κατά μέσο όρο λιγότερο από 25% και των αποστράτων περισσότερο από το 50% (στους περισσότερους από εμάς είναι και οικογενειακό εισόδημα), το ΓΛΚ τολμά να υποστηρίζει, εγγράφως, ακόμα και τώρα ότι "η Πολιτεία έχει επιφυλάξει ιδιαίτερη μεταχείριση στους στρατιωτικούς συνταξιούχους". Είναι ή δεν είναι @#%^$^^%$; Μας εμπαίζουν ή όχι; Υπάρχει κυβέρνηση ή απλώς κάποια τσογλάνια με διεστραμμένο μυαλό και μένος εναντίον των στρατιωτικών, αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να μας ...εκδικηθούν; Κυκλοφορούν φήμες τελευταίως ότι είναι σχέδιο στελεχών του παλαιού ΠΑΣΟΚ (νυν ΣΥΡΙΖΑ) για να χάσει σίγουρες ψήφους η ΝΔ. Αλήθεια ή ψέμα, για εμάς το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ(!)

            Οι απόστρατοι, είτε λόγω μιας λανθάνουσας έννοιας του πατριωτισμού, είτε λόγω του μικρόκοσμου που ζούσαν όλα αυτά τα χρόνια, είτε λόγω ενδόμυχης ανάληψης ενοχών που δεν τους αντιστοιχούσαν, είτε τέλος λόγω υπερβολικής εμπιστοσύνης στην «ανώνυμη» πολιτεία, δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν έγκαιρα τι τους ετοιμάζει η …επώνυμη πολιτεία. Όσους προσπαθούσαν να τους αφυπνίσουν και να τους προετοιμάσουν για το τι τους περιμένει τους κοιτούσαν με καχυποψία και τους κρεμούσαν ταμπέλες του «γραφικού», του «υπερβολικού», του «αντισυστημικού», του «άλλου» κόμματος…. Ένας από αυτούς ήμουν κι εγώ, κρούω και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου, κραυγάζω, ο ταξικός αυτός διωγμός εναντίον μας θα συνεχισθεί με αμείωτο ρυθμό. Στο μεσοπρόθεσμο υπάρχει μόνον για τα εν ενεργεία στελέχη και τους αποστράτους και άλλη μείωση, που ονομάζεται «νέο μισθολόγιο». Δυστυχώς, για το αυτονόητο, για να αρθούν οι αδικίες και να μην υποστούμε νέες, απαιτείται συστράτευση, απαιτούνται αγώνες, πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους.

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ»…  
   
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η οργή του ναύτη του Αιγαίου,με αφορμή τη συνάντηση αποστράτων με τον ΥΕΘΑ

Το ραντεβού με Σαμαρά περιμένουν οι απόστρατοι


Εργασιακό απόστρατων: "Σταϊκούρα,άλλα λες,άλλα κάνεις". Γιατί τον κατηγορούν απόστρατοι


 

ΣΧΟΛΙΑ