Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όχι εκπαιδευτικών σην χρησιμοποίηση στρατιωτών δασκάλων σε σχολεία

21.06.2015 | 09:59
Η πρόταση του ΥΠΕΘΑ για να χρησιμοποιηθούν στρατεύσιμοι δάσκαλοι για την κάλυψη κενών θέσεων σε σχολεία ακριτικών περιοχών έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Όπως επισημαίνει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων  “ήδη η ΟΛΜΕ έχει εκδώσει σχετική  ανακοίνωση όπου τονίζει «Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ μόνο ως αστεϊσμό μπορεί να δεχτεί την πρόταση για κάλυψη των χιλιάδων κενών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από φαντάρους που υπηρετούν τη θητεία τους, όπως καταγράφηκε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. 

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών και ζητάει από το Υπουργείο Παιδείας να καλυφθούν τα κενά με μόνιμους διορισμούς και οι προσλήψεις αναπληρωτών να γίνονται μόνο σε έκτακτα λειτουργικά κενά».

Σε οργισμένη τοποθέτηση της η  Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Π.Ε.Α.Ε. επισημαίνει ότι
“η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, η απαξίωση και ο εμπαιγμός της εργασίας των δεκάδων χιλιάδων αδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι ακίνδυνες αντιμνημονιακές τσαχπινιές στη θεωρία και οι επικίνδυνοι μνημονιακοί σχεδιασμοί στην πράξη για το μέλλον του διαλυμένου δημόσιου σχολείου έχουν και πάτο. Ζήτημα που ουδόλως φαίνεται να απασχολεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, που με περισσό θράσος απεργάζονται την κάλυψη των 27.000 κενών κατά το επόμενο σχολικό έτος και από φαντάρους που πρόκειται να υπηρετήσουν τη θητεία τους στα ακριτικά μέρη από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ