Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Όχι στην τουρκοποίηση της Κύπρου"! Λάβρο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου

25.12.2015 | 20:47
Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου ήταν λάβρο κατά της Τουρκίας, του ηγέτη των τουρκοκυπρίων Ακιντζί αλλά και όσων είναι έτοιμοι να πάνε άρον,άρον σε “λύση” του Κυπριακού.

Μεταξύ άλλων αναφέρει στο μήνυμά του;

“Ο στόχος της Τουρκίας για κατάκτηση και τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου είναι ξεκάθαρος. …Έχουν παρέλθει οι ψευδαισθήσεις για τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί», ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Χρυσόστομο, «έχει αποβάλει το επικοινωνιακό του προσωπείο».
“Έχουμε χρέος, πάση θυσία, να ματαιώσουμε τους τουρκικούς στόχους»,αναφέρει ο Χρυσόστομος και προτείνει να σταματήσει αμέσως «κάθε ενέργειά μας που διευκολύνει την υλοποίηση των σχεδίων του κατακτητή, είτε είναι οικονομική ενίσχυση των κατεχομένων, είτε έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους, είτε απεμπόληση των κατεχόμενων περιουσιών μας».
Όπως αναφέρει «θα πρέπει αμέσως να παύσουμε να δίνουμε στους τρίτους άλλοθι, με το να παρουσιαζόμαστε έτοιμοι για υποχωρήσεις σε θέματα αρχών». Υποστηρίζει εξάλλου ότι «όσοι διατείνονται ότι η πάροδος του χρόνου εδραιώνει την κατοχή θα πρέπει να ξέρουν πως είναι οι συνεχείς υποχωρήσεις μας που μας οδηγούν σ’ ένα τέτοιο αποτέλεσμα». 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ