Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Όχι στο NATO δεν μπορούμε να στηριχθούμε στα δύσκολα ας το πάρουμε απόφαση

31.10.2014 | 00:29

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Τι μας είπε ο νέος Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμεπργκ για την απαράδεκτη συμπεριφορά ενός κράτους μέλους της όπως η Τουρκία . Και αναφερόμαστε μόνο σ΄ όσα εξόφθαλμα παράνομα κάνει στην Κύπρο κι όχι όσα κάνει στο Αιγαίο. Μπορούμε να χρησιμιποιήσουμε πολλές ελληνικές εκφράσεις: “Άρες μάρες κουκουνάρες”, “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε” και πάει λέγοντας. Το μόνο που δεν μας είπε είναι να…παραδοθούμε!

Κάλεσε όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση! Η Κύπρος και η Ελλάδα δείχνουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση μέχρι παρεξηγήσεως!

Τα είπε και στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στον Νίκο Ευαγγελάτο.


Δεν είναι κάτι νέο,ούτε κάτι που πρέπει να μας εκπλήσσει . Το NATO όταν πρόκειται για την Ελλάδα και την Τουρκία κάνει πάντα ένα πράγμα. Νίπτει τας χείρας του. Μόνο που το νερό που ρέει κυλά στον μύλο της Άγκυρας .

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να “τραβήξει” έστω ελαφρά το αυτί της Άγκυρας το NATO; Θα πείτε οι παλιότεροι δεν κούνησε το δαχτυλάκι του σ΄ ολόκληρο Αττίλα, τώρα θα κουνηθεί;

Κι όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του νέου ΓΓ του NATO δεν θέλει να κακοκαρδίσει την Άγκυρα. Μας είπε ο κ.Στόλντεμπεργκ ότι όλοι μας πρέπει να επικεντρωθούμε στον κοινό εχθρό, δείχνοντας τους τζιχαντιστές. Η Τουρκία παζαρεύει σκληρά, κλείνοντας το μάτι στους τζιχαντιστές και κλείνοντας τα μάτια στα εγκλήματά τους. Θα “πουλήσει” πολύ ακριβά και την παραμικρή διευκόλυνση.

Αλλά κ.Στόλντεμπεργκ και η Ελλάδα μαζί σας είναι και χωρίς να κάνει “κόλπα”. Ότι της ζητάτε το δίνει και όπως φαίνεται χωρίς διαπραγμάτευση.

Όχι δεν είναι λύση να βγούμε από το NATO. Δεν υποστηρίζουμε κάτι τέτοιο. Αλλά δεν μπορούμε να στηριχθούμε σε καμία περίπτωση σ΄ αυτό. Ειδικά στις δύσκολες περιπτώσεις που έρχονται όπως όλα δείχνουν. Οι συμβουλές αυτοσυγκράτησης δεν μας χρειάζονται. Ασκήσεις θάρρους θέλουμε και καλό παζάρεμα σ΄ ότι μας ζητούν. Και μας ζητούν πολλά...

Διαβάστε ακόμη:


Ποιος είναι ο Γενς Στόλτενμπεργκ;


Ρωσικές παραβιάσεις ανησύχησαν το NATO! Τι είπε ο ΓΓ της Συμμαχίας στον Βενιζέλο!


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ