Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

P-3B Orion: Γιατί το πρώτο αεροσκάφος δεν βγήκε στο Αιγαίο τον Ιούλιο

17.07.2018 | 08:00
Στο ακουστικό τους αναμένουν οι επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού την Lockheed Martin για το πρώτο P-3B Orion. Οι λειτουργικοί έλεγχοι στο λεγόμενο αεροσκάφος της ενδιάμεσης λύσης ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί.


Δεν τελείωσε η Lockheed Martin
Ο εξειδικευμένος συνεργάτης της Lockheed Martin που είχε επιφορτιστεί με το συγκεκριμένο έργο, αναχώρησε, κατά πληροφορίες, από την Ελλάδα τα προηγούμενα 24ωρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης ενδιάμεσα είχε επιδώσει τις παρατηρήσεις του για την επιδιόρθωση δυσλειτουργιών που ειχε εντοπίσει. Οι παρατηρήσεις του ενσωματώθηκαν στο τεχνικό follow up από την ΕΑΒ, όμως δεν μπήκε ποτέ η σφραγίδα ολοκλήρωσης.

Έτσι η αναχώρησή του δεν συνοδεύτηκε και με την αποδέσμευση του αεροσκάφους. Αυτό θα σηματοδοτούσε και την έναρξη των εναέριων δοκιμών και την αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του στον ουρανό του Αιγαίου εντός του Ιουλίου, όπως αναμένετο.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Βάσει του αρχικού προγραμματισμού η αυλαία του προγράμματος αναμενόταν να πέσει το φθινόπωρο του 2023. Συγκεκριμένα προβλέπεται παράδοση του δεύτερου αεροσκάφους στο πρώτο τετράμηνο του 2022 και του τρίτου στο τρίτο τρίμηνο της ίδιας χρονιάς. Επόμενη παράδοση ήταν προγραμματισμένη για την άνοιξη του 2023 και η ολοκλήρωση τους αναμένετο εντός του φθινοπώρου του 2023.  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ