Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάει να μας "μπλέξει" ο Νταβούτογλου στα εσωτερικά προβλήματα ασφαλείας της Τουρκίας;

01.04.2015 | 19:15
Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επί της ουσίας απαγόρευσε τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις στην Τουρκία . “Δεν θα ανεχθούμε καμία διαδήλωση χωρίς άδεια απ΄ οποινδήποτε” δήλωσε προσθέτοντας ότι είναι έτοιμος να αναλάβει το βάρος όλων των επικρίσεων. Το ύποπτο είναι ότι ο Νταβούτογλου άφησε υποννοούμενα για σχέσεις των δύο δραστών της ομηρίας του εισαγγελέα με το εξωτερικό. Αυτό θα πρέπει να μας ανησυχεί.

"Δεν θα υπάρξει ανοχή, ούτε καν για ένα λεπτό”, είπε ο Νταβούτογλου.


Τα μέτρα ασφαλείας στην Τουρκία είναι πλέον δρακόντεια και είναι ενδεικτικό ότι υπήρξαν απίστευτοι περιορισμοί για τους δημοσιογράφους ακόμη και στην κηδεία του εισαγγελέα. Απαντώντας στην κριτική για λογοκρισία ο Νταβούτογλου είπε “η ελευθερία του Τύπου δεν μπορεί να γίενται εργαλείο της προπαγάνδας των τρομοκρατών”.

Ο Νταβούτογλου στις δηλώσεις του είπε ότι έχουν ελεγχθεί οι τηλεφωνικές επικοινωνίες των δύο δραστών της απαγωγής των Şafak Yayla και Bahtiyar Doğruyol και διαπιστώθηκε ότι έχουν κάνει διεθνείς τηλεφωνικές κλήσεις αφήνοντας να εννοηθεί ότι ερευνάται η σχέση τους με κύκλους του εξωτερικού. Αυτό μάλλον θα πρέπει να μας ανησυχήσει αφού η προσπάθεια της Άγκυρας να μας εμπλέξει στα εσωτερικά προβλήματα ασφάλειας που έχει είναι διαρκής. Πάρα πολλές φορές η Τουρκία έχει εκτοξεύσει αστήρικτες κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας για δήθεν “εκπαίδευση τρομοκρατών” στο έδαφός της.

Διαβάστε ακόμη:

Η Τουρκία σε κατάσταση νευρικής κρίσης από τις ένοπλες επιθέσεις! Πυροβολισμοί στην Πόλη 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ