Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάγκαλος: "Να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή"

16.10.2012 | 20:28
O  Θόδωρος Πάγκαλος έχει “ρεύμα” στις Ένοπλες Δυνάμεις- για πολλούς λόγους.

Ο κυριώτερος είναι ...αρνητικός  και συγκεκριμένα όσα του είχαν αποδοθεί περί ''μη παραγωγικών'' Ενόπλων Δυνάμεων που προκάλεσαν συζητήσεις επί συζητήσεων και οργή από τους στρατιωτικούς αν και ο Θ.Πάγκαλος εξήγησε ότι ο χαρακτηρισμός έχει οικονομική χροιά . Άλλος λόγος είναι ότι έχει παππού ...στρατηγό ( τον αυταρχικό δικτάτορα Θ.Πάγκαλο που κατήργησε την Βουλή η οποία τον είχε ψηφίσει για Πρωθυπουργό). Ένας ακόμη λόγος είναι ότι έχει πατέρα ...πτέραρχο και μάλιστα  ήρωα και παρασημοφορημένου  από την Ελλάδα και τη Βρετανία.Ο Γιώργος Πάγκαλος,που αποφοίτησε με την 1η σειρά Ικάρων το 1932 υπήρξε ένας πιλότος «μπαρουτοκαπνισμένος» αφού συμμετείχε σε προσβολές γερμανικών στόχων στη κατεχόμενη Κρήτη. 
 Υπό το πρίσμα αυτό οι αναγνώστες του OnAlert ίσως να  θέλουν να πληροφορηθού ότι ο πρώην Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ.Πάγκαλος, μιλώντας στο Βήμα fm, ζήτησε να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.
Είπε συγκεκριμένα: 
 
''Πιστεύω στην άμεση κήρυξη εκτός νόμου της Χρυσής Αυγής και όλων όσων αμφισβητούν με πράξεις το πολίτευμα. Να απολυθεί η Αστυνομία που τα’ χει «τατσι-μιτσι-κοτσι»! Να απολυθούν 1.000, 2.000, 10.000 αστυφύλακες! Όσοι είναι φασίστες στην Αστυνομία, να απολυθούν. Και ο Χίτλερ εκλεγμένος ήταν πριν κάνει το καθεστώς του. Αν τον είχαν απαγορεύσει τότε, αν είχαν τη δύναμη να τον απαγορεύσουν, γιατί τους είχε ξεφύγει πια, θα είχε ξεφύγει και η Γερμανία και η ανθρωπότητα ολόκληρη''. 
 
Σε 'αλλα σημεία είπε:
 
-Για την κυβέρνηση συνεργασίας
''Είμαι πολύ ικανοποιημένος που υπάρχει κυβέρνηση συνεργασίας. Αν δεν υπήρχε κυβέρνηση συνεργασίας, θα υπήρχε χάος και χρεοκοπία. Θεωρώ ότι είναι μεγάλο ατού στα χέρια μας ότι υπάρχει αυτή η κυβέρνηση. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος επίσης, επειδή για πρώτη φορά –κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, δεν έχει σημασία– έχουμε μια κυβέρνηση με τρία κόμματα. Και μάλιστα, τρία κόμματα διαφορετικής προέλευσης. Έχουμε ένα συντηρητικό, φιλελεύθερο που είναι η Ν.Δ., ένα κόμμα της Κεντροαριστεράς, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ και ένα κόμμα που προέρχεται από την πρώην κομμουνιστική Αριστερά και εξελίσσεται, όπως είναι η ΔΗΜΑΡ. Είναι, πιστεύω, ένα επίτευγμα. Το καλό στοιχείο αυτής της, κατά τα άλλα, άθλιας πολιτικής συγκυρίας''.
 
-Για τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος
''Όσο υπάρχει ο σταυρός προτίμησης, θα αναδεικνύονται αυτές οι υπέροχες μορφές που είναι οι ψηφοθήρες, οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους και για τα «σταυρουλάκια» που θα μαζέψουν στις εκλογές. Αυτές οι εκλογές κατοχύρωσαν αυτή τη συμπεριφορά. Δεν υπάρχει ψηφοθήρας και «σαλταδόρος» που δεν πέρασε από το ένα κόμμα στο άλλο, με σκοπό την εκλογή του και να μην εξελέγη''.
 
-Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο
''Να βρούμε μια (ιδιωτική) εταιρεία και να τους πούμε: πάρτε αυτή την υπόθεση, εισπράξετε τα χρήματα του Δημοσίου και κρατήστε ένα ποσοστό. Θα είναι τεράστιο το όφελος για το Δημόσιο, τεράστιο και για όσους δηλώνουν φόρους και για την κοινωνική δικαιοσύνη. Θα δούμε ότι αυτοί που δεν πληρώνουν φόρους, θα αναγκαστούν επιτέλους να πληρώσουν''.
 
  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ