Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Παγκόσμιο κίνημα κατά Ερντογάν αναδύεται στο twitter - Επιχειρεί να το απαξιώσει η Άγκυρα

09.05.2018 | 19:22

"Πόλεμος" έχει ξεσπάσει στο twitter, κατά του Ερντογάν μέσω της εκστρατείας "Τamam",την  οποία η Άγκυρα μάχεται με κάθε τρόπο καθώς τείνει να μεταβληθεί σε ένα παγκόσμιο κίνημα. 

Η τουρκική κυβέρνηση καταφέρθηκε ενάντια στην εκστρατεία “Τamam”, η οποία έγινε κυρίαρχο θέμα ( κυρίαρχο trend στο Twitter) όταν ο προεδρος Ερντογάν υποσχέθηκε να εγκαταλείψει την εξουσία αν του το ζητούσαν οι πολίτες.


Η φράση του Ερντογάν, ειπώθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας τους στους βουλευτές του ΑΚΡ, όταν αναφέρθηκε στις πρόωρες εκλογές της 24ης Ιουνίου, τονίζοντας πώς «αν ο λαός πει εντάξει, θα κάνουμε πίσω», αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ήττας του. Ωστόσο, δεν διευκρίνησε τι ακριβώς εννοούσε όταν είπε «θα κάνουμε πίσω».

Το hashtag #Tamam (Αρκετά) είχε περισσότερα από 1,8 εκατομμύριο tweets, καταλήγοντας να μεταβληθεί σ’ ένα παγκόσμιο κίνημα. Χθες Τρίτη, το hashtag #Tamam σάρωσε το διαδίκτυο. Δεν ήταν λίγοι οι Τούρκοι πολιτικοί της αντιπολίτευσης, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ακόμη και αστέρια του Χόλιγουντ που προσχώρησαν στην εκστρατεία.

Ο Τζίμι Γουέιλς, ο ιδρυτής της Wikipedia, κάλεσε προσωπικά τον Ερντογάν να άρει την απαγόρευση του ιστοτόπου της Wikipedia στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι η Wikipedia έχει μπλοκαριστεί στην Τουρκία από τον Απρίλιο του 2017.

Μερικά από τα tweets των αντιπάλων τουΗ κυβέρνηση απέρριψε την καμπάνια

Η κυβέρνηση απέρριψε την εκστρατεία υποστηρίζοντας ότι τα μηνύματα στάλθηκαν από on-line bots που συνδέονται με τους Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ και τον Φετουλάχ Γκιουλέν . Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, “τα περισσότερα μηνύματα αποστέλλονται από χώρες όπου η FETO και το ΡΚΚ είναι ενεργά. Οι περισσότεροι είναι λογαριασμοί bot (ψευδείς ηλεκτρονικοί λογαριασμοί)”. Ωστόσο σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν ιστοσελίδες, επικαλούμενες το Tweet mapping service το 79,41% των μηνυμάτων προέρχονται από την Τουρκία.

Και ενώ οι Τούρκοι πολίτες ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον λέγοντας "Φτάνει πια" μέσω από το twitter ο Ερντογάν ονειρεύεται  να γίνει  η Τουρκία μέλος της ΕΕ.
Σύμφωνα με το Anatolu ο Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα Τετάρτη ότι η ΕΕ θα παραμείνει ατελής χωρίς την Τουρκία ως πλήρες μέλος της.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία είχε υποβάλει αίτηση για ένταξη στην ΕΕ το 1987 και οι ενταξιακές συνομιλίες άρχισαν το 2005.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ , twitter, Αnatolu

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ