Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Τζέφρι Πάιατ: Ελλάδα και ΗΠΑ έχουν το ίδιο συμφέρον έναντι της Τουρκίας

16.03.2018 | 20:57
Ελλάδα και ΗΠΑ χουν το ίδιο συμφέρον έναντι της Τουρκίας δήλωσε από τα Ιωάννινα μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ. 

Σε ένα στρατηγικό πλαίσιο, με έμφαση στον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, τοποθετεί τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις ο πρεσβευτής των Η.Π.Α. στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ. Ο Τζέφρι Πάιατ, με δηλώσεις του από τα Ιωάννινα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι μια πτυχή ειδικού ενδιαφέροντος είναι τα Δυτικά Βαλκάνια, για να χαρακτηρίσει την Ελλάδα πυλώνα,  σταθερότητας. Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είπε ότι η Ελλάδα και οι ΗΠΑ έχουν το ίδιο συμφέρον έναντι της Τουρκίας.

Περί  ελληνοτουρκικών

«Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ μοιράζονται την ίδια άποψη για αυτήν την περιοχή, που είναι να δουν τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να συνεχίσουν την πορεία προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, την ένταξη στην ΕΕ και αν το επιλέξουν, στο ΝΑΤΟ». υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός διπλωμάτης.

Για το μέτωπο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο κ. Πάιατ είπε πως οι ΗΠΑ εκτιμούν τις συνεχιζόμενες ενέργειες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του να συνεχίζει τον διάλογο με την Άγκυρα και να βοηθάει την Τουρκία, όπως είπε, να παραμένει επικεντρωμένη στη Δύση. Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ, σημείωσε τέλος, έχουν το ίδιο συμφέρον έναντι της Τουρκίας και προσέθεσε: «Θέλουμε να δούμε την Τουρκία να παραμένει προσδεδεμένη στη Δύση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ