Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παίρνει "σάρκα και οστά" η Συμφωνία του Σότσι για το Ιντλίμπ αναφέρει το Anadolu

08.10.2018 | 17:00
Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτΟρείου ειδήσεων Anadolu, αποσύρονται τα βαρέα όπλα από την περιοχή της Ιντλίμπ, όπου θα δημιουργηθεί η αποστρατικοποιημένη ζώνη, βάσει της Συμφωνίας του Σότσι του περασμένου Σεπτεμβρίου μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

Βάσει της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν τον περασμένο μήνα η Τουρκία και η Μόσχα, κύριος σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, οι θεωρούμενοι ριζοσπάστες αντάρτες θα πρέπει να αποχωρήσουν μέχρι τα μέσα αυτού του μήνα από τη ζώνη και τα βαρέα όπλα να αποσυρθούν έως τις 10 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, η υποστηριζόμενη από την Τουρκία συμμαχία ανταρτικών οργανώσεων Εθνικό Μέτωπο Απελευθέρωσης (NFL) ανακοίνωσε το Σάββατο ότι η απόσυρση είχε ξεκινήσει.

Το Anadolu δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για την απόσυρση βαρέων όπλων από το μέτωπο. Νωρίτερα ανέφερε ότι οι αντάρτες αναμενόταν να αποχωρήσουν από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μέχρι και τη Δευτέρα (σήμερα).

Άλλοι Σύροι αντάρτες αναμένεται να παραμείνουν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη προκειμένου να συνδράμουν τα τουρκικά στρατεύματα που θα επιτηρούν και θα περιπολούν στην περιοχή, έχει πει το NFL.

Η τουρκορωσική συμφωνία απέτρεψε μια επαπειλούμενη συριακή κυβερνητική επίθεση. Τα Ηνωμένα Έθνη είχαν προειδοποιήσει πως μια τέτοια επίθεση θα προκαλούσε ανθρωπιστική καταστροφή στην περιοχή Ιντλίμπ, όπου κατοικούν περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι.

Η κυριότερη τζιχαντιστική οργάνωση στην περιοχή Ιντλίμπ, η Ταχρίρ αλ-Σαμ, δεν έχει πει ακόμη αν θα συμμορφωθεί με τη συμφωνία. 

Πηγή : ΑΠΕ - ΜΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ