Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Παιχνίδια κατασκόπων" στην Αθήνα!

13.07.2014 | 18:31
Η επιχείρηση, παρουσία εισαγγελέα, σε σπίτι στα νότια προάστια έφερε στο φως μια υπόθεση που μοιάζει με σενάριο χολιγουντιανής ταινίας. Στην Ελλάδα δρα ολόκληρο δίκτυο πρακτόρων, που πουλά πληροφορίες σε ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Αυτά και πολλά άλλα στοιχεία περιλαμβάνονται σε πολυσέλιδη δικογραφία για τις υποκλοπές, όπως αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής. 

Ήδη οι ελληνικές αρχές έχουν εντοπίσει 4-5 πρόσωπα, τα οποία φαίνεται πως είναι αλλοδαποί που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα αλλά μεταδίδουν πληροφορίες σε ξένες μυστικές υπηρεσίες.


"Υπάρχουν ενδείξεις ότι παρακολουθήσεις γίνονταν και μετά το καλοκαίρι του 2012 σε υψηλά πρόσωπα", δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής δικαστής.

Κατά την έφοδο στη «γιάφκα» των νοτίων προαστίων, βρέθηκαν μηχανήματα τα οποία έδειξαν πως λαμβάνονταν και διαβιβάζονταν πληροφορίες στο εξωτερικό. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το διάστημα που δρούσαν τα μέλη του κλιμακίου της CIA στην Ελλάδα, μεγαλώνει.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, υπάρχει η αίσθηση πως είχε στηθεί παραμάγαζο ξένων υπηρεσιών, που πουλούσαν πληροφορίες και σε επιχειρηματίες ακόμα, οι οποίοι τις χρησιμοποιούσαν κατά των ανταγωνιστών τους.

Το καλοκαίρι του 2012 στήθηκε λόμπι για επηρεασμό της αγοράς υπέρ εταιριών από τη Μέση Ανατολή. Πληροφορίες από την ανάκριση αναφέρουν ότι είχε μπλοκαριστεί η εκχώρηση «φιλέτου» (η εφημερίδα αναφέρει ότι σήμερα έχει επικυρωθεί σε ελληνική εταιρία), το οποίο διεκδικούσαν ξένες εταιρίες.

Οι συνομιλίες εντοπίστηκαν μετά από παρακολούθηση πρώην διπλωμάτη και ύστερα από άρση απορρήτου.

Το καλοκαίρι του 2013 άλλος εμπλεκόμενος στην υπόθεση είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με σύμβουλο μεγάλου πολιτικού παράγοντα, αναφέρει Το Βήμα, από τον οποίο προσπαθεί να εκμαιεύσει πληροφορίες για ταξίδια του προϊσταμένου του με σκοπό να μεταβιβάσει τις πληροφορίες αυτές στο εξωτερικό. Ο εμπλεκόμενος εμφανίζεται να δρα για λογαριασμό δυο ισραηλινών εταιριών.

Ενδιαφέρον, επίσης, προκαλεί και η επικοινωνία εμπλεκόμενου με πρώην υποδιοικητή ξένης μυστικής υπηρεσίας. Εμφανίζονται να μοιράζουν με Κύπριοι επιχειρηματία ποσοστά σε νέα εταιρία που θα δημιουργούσαν. Τον είχαν πλευρίσει για να αγοράσει ένα από τα «φιλέτα» που εκχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ και υπόσχονταν να εκχωρήσουν το 80% των κατασκευών που πρόκειται να γίνουν στην Ελλάδα.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ