Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

PAK-DA: Γιατί το ρωσικό βομβαρδιστικό νέας γενιάς θα επιτελεί πολλαπλούς ρόλους

02.08.2018 | 19:35
Το υπό ανάπτυξη αεροσκάφος νέας γενιάς μεγάλης εμβέλειας που αναπτύσσεται από το σχεδιαστικό γραφείο Tupolev θα έχει διάφορους ρόλους. Θα επιχειρεί ως βομβαρδιστικό, κέντρο διοίκησης ή αεροσκάφος αναγνώρισης, όπως προκύπτει από τα σημειώματα που συντάχθηκαν για μια συνεδρίαση του Συμβουλίου για τη νομοθετική στήριξη του αμυντικού-βιομηχανικού συγκροτήματος και της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Τα αεροσκάφη πρώτης γραμμής επόμενης γενιάς (Sukhoi-57) δημιουργούνται για την εκτέλεση ενός ευρέος φάσματος καθηκόντων. Τα PAK-DA αναπτύσσονται με τον ίδιο τρόπο ως αερομεταφερόμενα κέντρα διοίκησης σε στρατηγικό και επιχειρησιακό επίπεδο και αεροσκάφη αναγνώρισης.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της επιτροπής άμυνας και ασφάλειας του Συμβουλίου Ομοσπονδίας, Βίκτορ Μποντάρεφ, δήλωσε ότι η ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την έρευνα και ανάπτυξη για ένα νέας γενιάς πολυλειτουργικό αεροσκάφος μεγάλης εμβέλειας το οποίο θα αντικαταστήσει το Tupolev-22M3, το Tupolev-95MS και τελικά το Tupolev-160.

Το PAK DA θα είναι έτοιμο να εισέλθει σε υπηρεσία μετά το τέλος του 2025-2030.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ δήλωσε νωρίτερα ότι ένα νέο στρατηγικό βομβαρδιστικό θα μπορούσε να παρουσιαστεί το 2018. Το PAK-DA, είπε, μπορεί να κάνει την πρώτη του πτήση το 2025-2026 και να αρχίσει να παράγεται κανονικά το 2028 ή το 2029.

Πηγή: Tass

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ